Ελληνική Πολιτική

Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη του καρκίνου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η Φώφη Γεννηματά δεν φοβήθηκε ποτέ τον καρκίνο. Μιλούσε γι’ αυτόν ώστε να αφυπνίσει και να βοηθήσει.

Η πρόταση έγινε πρώτη φορά από τον Ηλία Μόσιαλο, την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η Φώφη Γεννηματά. Υιοθετήθηκε αμέσως από την κυβέρνηση, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο να το προαναγγέλλει.

Και σήμερα, μέρα που η Ελλάδα αποχαιρέτισε για πάντα τη Φώφη Γεννηματά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη της γενναίας πολιτικού έτσι όπως θα ήθελε εκείνη: με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της.

Μέσα στο 2022, όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του, θα καθιερωθεί ένα ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού, με τις γυναίκες 50 με 69 ετών να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε εξετάσεις.

«Είναι ένα χρέος της Πολιτείας που τώρα γίνεται μεγαλύτερο καθώς θα το συνοδεύει η δύναμη και το χαμόγελο της Φώφης. Μαζί με το μήνυμα ότι ο αγώνας για μία καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Όλη η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη: με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της.

Ξεκινάμε όπως έχουμε δεσμευθεί από τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού διότι αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου που απειλεί τις γυναίκες και ταυτόχρονα αυτόν που μπορεί να θεραπευθεί εφόσον εντοπιστεί εγκαίρως.

Μέσα στο 2022 καθιερώνουμε, λοιπόν, με ένα ειδικό πρόγραμμα πιλότο, τη δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. Η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για το ετήσιο ραντεβού τους όλες οι γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα στις δομές υγείας θα παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη ώστε να αλλάξουμε επικίνδυνες συνήθειες και συμπεριφορές.

Είναι ένα χρέος της Πολιτείας που τώρα γίνεται μεγαλύτερο καθώς θα το συνοδεύει η δύναμη και το χαμόγελο της Φώφης. Μαζί με το μήνυμα ότι ο αγώνας για μία καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους.

Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη του καρκίνου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

GOOGLE NEWS

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2020 Elenews.gr. Created by WhiteMaskMedia

To Top