Γιάννης Μπάλτας
Ελληνική Πολιτική

Η «ισχύς εν τη ενώσει» με μηδαμινό αποτέλεσμα.

Η ισχύς βρίσκεται στην ένωση, μια φράση που αποδίδεται στον Όμηρο, για άλλους γνωμικό που προέρχεται από έναν μύθο του Αισώπου. Όπως και να έχει, το νόημα παραμένει το ίδιο. Έτσι και στην πολιτική σκηνή, συνήθως, γίνονται προσπάθειες συλλογικές-ομαδικές με ενωτικό χαρακτήρα, με αισιοδοξία και γνώμονα την διάσπαση των άλλων. Έτσι, λοιπόν, στην πόλη μας τώρα τελευταία παρουσιάζονται φαινόμενα πόλωσης διαφόρων ομάδων, με σκοπό την διάσπαση και την αποδιοργάνωση του μοναδικού πυλώνα υπευθυνότητας και σοβαρότητας που έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια.

 

Γιάννης Μπάλτας

 

Η ενστικτώδης επιθυμία να είσαι μέλος μιας ενωμένης ομάδας που παλεύει για κάποια ιδανικά, που μπορεί να δυναμώσει τόσο, ώστε να μην έχει σημασία τι είδους είναι αυτά τα ιδανικά είναι σωστό σκεπτικό,αλλά κάπου εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος. Ομάδες πέντε και δέκα ατόμων διαφορετικής πολιτικής κουλτούρας, διαφορετικών πολιτικών ιδεών, να συσπειρωθούν ώστε να αποτρέψουν μια ομάδα αποφασισμένων και σκεπτόμενων ανθρώπων, που ήρθαν πριν δύο χρόνια με μοναδικό στόχο την προσφορά στην πόλη και την αλλαγή σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, κάτι που κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό και μάλιστα, άλλαξαν σιγά –σιγά το γεωπολιτικό χάρτη της πόλης, γεγονός που φυσικά ενοχλεί.

Ότι ονειρευόμασταν πριν αναλάβουμε τα δημαρχιακά έδρανα και τις τύχες της πόλης, το πραγματοποιούμε σταδιακά σήμερα, και φυσικά ότι έχουμε καταφέρει σε 2 έτη, δεν τα είχε καταφέρει η προηγούμενη διοίκηση σε 10 χρόνια διακυβέρνησης του τόπου μας.

Μάταιες, φλύαρες προσπάθειες χωρίς καμία ουσία, φθηνές κινήσεις εντυπωσιασμού και τακτικισμοί που θα πέσουν στον κενό και θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος. Η αλήθεια πάντα βγαίνει στο φώς και ο κόσμος την αντικρίζει καθημερινά. Πραγματοποιούνται πολιτικές ζυμώσεις χωρίς όραμα και σχέδιο (και πώς να υπάρχουν αφού ο στόχος είναι ένας να πλήξουν την δημοτική αρχή) με μοναδικό γνώμονα την εσωστρέφεια και τον πανικό στον δημότη. Λυκοφιλίες με πρόσχημα το μέλλον την πόλης αλλά απώτερο σκοπό την ικανοποίηση προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών.

Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία που διακρίνουμε τελευταία αποτέλεσμα αδυναμίας. Στην πολιτική δεν υπάρχουν μόνιμες έχθρες αλλά ούτε και μόνιμες φιλίες και το διαπιστώνουμε όλο κ περισσότερο. Διακρίνεται σκοπιμότητα σε όλες τους τις κινήσεις και ανακατεύοντας την τράπουλα μεταξύ τους ελπίζουν σε κάτι καλό. Η πρώτη και η τελευταία απαίτηση της πολιτικής δεν είναι η ευφυΐα, ούτε η ενεργητικότητα αλλά η υπομονή.

Εμείς έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την πρόοδο της πόλης, θα συνεχίσουμε με ζήλο, εργατικότητα και σκληρή δουλειά για να πετύχουμε την αλλαγή της Μεταμόρφωσης σε ένα Δήμο σύγχρονο και καινοτόμο.

Γιάννης Μπάλτας
Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Μεταμόρφωσης

 

Περισσότερη ενημέρωση για την Πολιτική στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Η «ισχύς εν τη ενώσει» με μηδαμινό αποτέλεσμα.
Greece Entertainment Logo Footer

Copyright © 2024 GreeceEntertainment.gr

To Top