Breaking news:
Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Εξοργιστικά τα νέα μέτρα - Βάζουν ασθενείς με κορονοϊό μαζί με άλλους
Ελληνική Πολιτική

Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Εξοργιστικά τα νέα μέτρα – Βάζουν ασθενείς με κορονοϊο μαζί με άλλους

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89» μίλησε ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και, μάλιστα, επεσήμανε: «Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία μόνο έξυπνα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, αλλά μάλλον αστεία και εξοργιστικά»

 

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΤΕΣΤ»

 

«Αυτή τη στιγμή, ενώ έχουμε στη χώρα ένα από τα σκληρότερα και πιο παρατεταμένα lockdown στην Ευρώπη, τα κρούσματα είναι αυξημένα, 451 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι και από το Νοέμβρη μέχρι σήμερα έχουμε θρηνήσει πάνω από 6.000 συμπολίτες μας», ανέφερε. «Η κυβέρνηση αρνείται να συνταγογραφήσει τα τεστ – ακόμα και σήμερα ένας εργαζόμενους των 600 ευρώ πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του 60 ευρώ για τεστ, κάθε φορά που έχει συμπτώματα, κάτι που τον αποτρέπει από το να το κάνει προφανώς», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Εξοργιστικά τα νέα μέτρα - Βάζουν ασθενείς με κορονοϊό μαζί με άλλους

Επεσήμανε ότι «η ΝΔ αρνείται να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους χώρους εργασίας, παρά το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος υποστηρίζει ότι αυτοί οι δύο χώροι είναι βασικές εστίες μετάδοσης του ιού». «Όταν η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για τα ασφυκτικά γεμάτα μέσα μεταφοράς, το να συζητάμε για το αν η απαγόρευση κυκλοφορίας θα γίνει μετά τις 6 ή μετά τις 7 είναι πραγματικά εξοργιστικό», διευκρίνισε.

«Ένα από τα πιο σημαντικά όμως αυτή τη στιγμή, που τα νοσοκομεία στην Αττική είναι “στο κόκκινο” και έχουμε μπροστά μας 20 κρίσιμες μέρες, είναι η ανάγκη για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, την οποία η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται», τόνισε για μία ακόμη φορά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ

 

«Προχθές είχαμε την παραίτηση του διευθυντή της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αγία Όλγα, ο οποίος κατήγγειλε ότι στον 6ο όροφο βρίσκονται ασθενείς κορονοϊού –σε non covid κλινική – μαζί με ασθενείς άλλων παθήσεων, κάτι που είναι ενδεικτικό της κατάστασης και της ανευθυνότητας της κυβέρνησης», όπως ανέφερε.

«Το γεγονός ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει γίνει μονοθεματικό και ο ιδιωτικός τομέας έχει μείνει εκτός της μάχης στην πανδημία, είναι ευθύνη και επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη», δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας: «πρώτη φορά βλέπω να διεξάγεται ένας πόλεμος, χωρίς να επιστρατεύεις ό,τι σου είναι αναγκαίο για να πολεμήσεις».

Όσον αφορά τις σεισμόπληκτες περιοχές, σημείωσε ότι «μαζί με όλα τα άλλα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την κυβέρνηση, είναι κρίσιμο οι άνθρωποι που έχουν πληγεί άμεσα από το σεισμό να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, εφόσον μάλιστα μιλάμε για πολίτες που διαμένουν σε εξωτερικούς χώρους και δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να πάρουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας».

 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

 

Τέλος, αναφερθείς στην υπόθεση Κουφοντίνα, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια κρίση που η ίδια η κυβέρνηση επέλεξε να δημιουργήσει». «Σε ένα κράτος Δικαίου, η ανθρώπινη ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό, ακόμα και γι’ αυτούς που δεν το σεβάστηκαν», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος και κατέληξε ότι «αν η Ελλάδα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα μετά από 40 χρόνια, στην οποία θα χάσει τη ζωή του απεργός πείνας, θα είναι μία ήττα για τη Δημοκρατία μας, για όλη την κοινωνία».​

Περισσότερη ενημέρωση για τα Πολιτικά στο elenews.gr

Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Εξοργιστικά τα νέα μέτρα – Βάζουν ασθενείς με κορονοϊο μαζί με άλλους
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GOOGLE NEWS

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2020 Elenews.gr. Created by WhiteMaskMedia

To Top