Elenews.gr

Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Η επιχείρηση εκκένωσης της πρυτανείας και οι συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Η επιχείρηση εκκένωσης της πρυτανείας και οι συλλήψεις

Οι κοινωνικές αναταραχές στην Ελλάδα συνεχίζονται. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι φοιτητές με συγκέντρωση διαμαρτυρίας εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στο ΑΠΘ το πρωί της Πέμπτης.

 

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού thestival, ίδιοι ζητούν την απελευθέρωση των 33 προσαχθέντων, καθώς και την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το πανεπιστήμιο.

Θεσσαλονίκη: Η επιχείρηση εκκένωσης της πρυτανείας και οι συλλήψεις

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το τοπικό seleo, πάνω 5.000 άτομα, μεταξύ των οποίων αρκετοί φοιτητές έκαναν πορεία με αφορμή την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στο κτίριο της διοίκησης του ΑΠΘ.

Για εφαρμογή του νόμου και επαναφορά της ομαλότητας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί έγινε επιχείρηση εκκένωσης.

Εικόνες μέσα από το κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη

diamartyria-foititon-gia-tin-ekkenosi-tis-katalipsis-toy-apth0

Βίντεο από την επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ανήρτησε στο YouTube η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έχουν προσαχθεί συνολικά 33 άτομα (26 άνδρες και 7 γυναίκες), από τους οποίους 32 Έλληνες και ένας Κύπριος. Οι 16 συνελήφθησαν και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι αφέθηκαν με εντολή εισαγγελέα.

Έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση για το People, μόνο στην Ελεύθερη Ενημέρωση

To Top