Κοινωνία

Κορονοϊός: Τρίτη δόση εμβολίου στους 3 μήνες

Οι ενήλικες θα μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με τις δυο δόσεις.

Ανακοινώσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου έκανε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Οι ενήλικες θα μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με τις δυο δόσεις.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το άνοιγμα της πλατφόρμας για την τρίτη δόση θα ανοίγει σταδιακά από το βράδυ της Παρασκευής 3/12, μέχρι και το πρωί του Σαββάτου 4/12.

Επίσης, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως σε περίπτωση που κάποιος έχει νοσήσει με κορονοϊό, κάνει την αναμνηστική δόση τρεις μήνες μετά την διάγνωση.

Αναφορικά με το διάστημα των δυο μηνών για όσους εμβολιαστεί με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, αυτό παραμένει και δεν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως περισσότερες διευκρινίσεις γύρω από το σκεπτικό της απόφασης θα δοθούν τη Δευτέρα από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός με τρίτη δόση, γίνεται με τα εξής εμβόλια:

– Για τα άτομα που έχουνε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλια Pfizer, Moderna ή AstraZeneca, η αναμνηστική δόση θα είναι με εμβόλιο Pfizer ή μισή δόση Moderna.

– Για τα άτομα που έχουνε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλιο Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πραγματοποιείται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, Pfizer ή μισή δόση Moderna εμβόλιο, μετά από 2 μήνες.

Σημειώνεται, πως τρίτη δόση εμβολίου δεν κάνουν όσοι εμβολιάστηκαν με πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer ή Moderna και δεύτερη δόση με Johnson & Johnson.

Πώς κλείνουμε ραντεβού

Από την στιγμή που ανοίξει η πλατφόρμα, όλοι οι πολίτες που είναι 18 ετών και άνω, αλλά και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, να κλείσουν ραντεβού, αρκεί να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία που εφάρμοσαν για την πρώτη και δεύτερη δόση.

Μέσω της πλατφόρμας μπορούν επίσης να δουν από πότε μπορούν να κλείσουν ραντεβού, αλλά και την ημερομηνία που πρόκειται να εμβολιαστούν.

Σημειώνεται ότι ανάλογα με τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ μας το σύστημα μας δίνει συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε μπορούμε να κλείσουμε το ραντεβού και έτσι να προγραμματίσουμε έγκαιρα την τρίτη δόση.

Κορονοϊός: Τρίτη δόση εμβολίου στους 3 μήνες

GOOGLE NEWS

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2020 Elenews.gr. Created by WhiteMaskMedia

To Top