Κοινωνία

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του μπλε τετραδίου SKAG, Θεόδωρος Σκαγιάς

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Κρυονέρι Αττικής

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας των μπλε τετραδίων SKAG, Θεόδωρος Σκαγιάς όπως ανακοίνωσε στο Facebook η κόρη του, Πόπη Σκαγιά.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Κρυονέρι Αττικής, στις 15:00, με την ομώνυμη εταιρεία να μένει κλειστή ως φόρο τιμής.

Η ανάρτηση της κόρης του:

Έφυγε”, χθες το πρωί, ο Ιδρυτής και Πατέρας της SKAG!

Πραγματικά, όλοι έτσι τον αισθανόμασταν, άλλοι σαν Πατέρα (όπως εγώ και τα αδέλφια μου), άλλοι σαν θείο η δικό τους συγγενή, γιατί τους αγαπούσε όλους αληθινά, και δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό να τους τα ψάλλει ένα χεράκι, όταν χρειαζόταν. Γι αυτό τον αγαπούσαν όλοι εδώ στην SKAG και όχι μόνο, γιατί ήταν ΑΛΗΘΙΝΟΣ και ΕΥΘΥΣ. Δεν μάσησε τα λόγια του.

Έτσι και εγώ έχασα τον Πατέρα μου και τον πολυτιμότερο άνθρωπο στην ζωή μου, με εξαίρεση την Μητέρα μου, τον Φύλακα Άγγελό μου (έτσι την αισθάνομαι), που έφυγε πριν από 3 χρόνια. Αυτός μου έμαθε πως να διεκδικώ, πως να είμαι δίκαιη, να έχω βαθύ σεβασμό στην λέξη Άνθρωπος. Ότι και να πω είναι λίγο! Όσοι τον έχετε γνωρίσει, ξέρετε!

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Κρυονέρι Αττικής, στις 3.00μμ. Η εταιρία θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021.

Αντί στεφάνων, επιθυμούμε σαν οικογένεια, να κατατεθούν χρήματα σε μνήμη του Θεόδωρου Σκαγιά, στην Φλόγα (σύλλογο παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια).

Η ιστορία της SKAG

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά το1956 από τον Θεόδωρο Σκαγιά, στους Αμπελόκηπους, όταν αποφασίζει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: να ιδρύσει την επιχείρηση Θ.Κ. ΣΚΑΓΙΑΣ.

Μία μηχανή εκτύπωσης που αγοράστηκε με πολλές θυσίες από το νεαρό ζευγάρι Σκαγιά, αποτελεί την αρχή για το μικρό εργαστήριο σύμφωνα με την ιστοσελίδα skag.gr.

Σκληρός ανταγωνισμός από τις υπάρχουσες χαρτοβιομηχανίες, πενιχρά μέσα αλλά μεγάλη θέληση και αγάπη για δουλειά και όραμα για το μέλλον, βάζουν τα θεμέλια για την επέκταση και τον εξοπλισμό της εταιρείας με μηχανολογικό εξοπλισμό.

Το πρώτο μπλε πλαστικό τετράδιο με τη διαφανή θήκη και την περαστή ετικέτα με το λογότυπο SUPER ΔΙΕΘΝΕΣ, κάνει την εμφάνισή του, κατορθώνοντας να γράψει ιστορία. Γίνεται το αγαπημένο σχολικό προϊόν για πολλές γενιές Ελλήνων μαθητών, μέχρι και σήμερα και δίνει στην εταιρεία την απαραίτητη ώθηση για την εντυπωσιακή συνέχεια.

Το 1972 η εταιρεία μεταστεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο στο Κρυονέρι Αττικής και το 1973 η εταιρεία μετατρέπεται σε ανώνυμη με την επωνυμία Θ.Κ.ΣΚΑΓΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε..

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις επεκτείνονται σε 10.000 m2 και η εταιρεία γίνεται η πιο εκσυγχρονισμένη στον κλάδο, στη δεκαετία του ’80 στην Ελλάδα.

Στα επόμενα 6 χρόνια η Θ.Κ.ΣΚΑΓΙΑΣ ΑΒΕΕ κατορθώνει να βελτιώσει και να αυξήσει την παραγωγικότητα.

Στις αρχές του 1990 η εταιρεία καθιερώνεται ως η πιο εξελιγμένη, ευέλικτη και αξιόπιστη στο χώρο, επεκτείνοντας το δίκτυο διανομής της μέχρι και την πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας.

Στα επόμενα χρόνια, η εταιρεία καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο με αποτέλεσμα η Θ.Κ. ΣΚΑΓΙΑΣ ΑΒΕΕ να κατοχυρώσει τη θέση της σαν μία από τις πλέον αξιόλογες βιομηχανίες στην Ελλάδα, έως σήμερα.

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του μπλε τετραδίου SKAG, Θεόδωρος Σκαγιάς

GOOGLE NEWS

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2020 Elenews.gr. Created by WhiteMaskMedia

To Top