Elenews.gr

Κυτταρίτιδα: Μειώστε την ακολουθώντας τις παρακάτω διατροφικές συμβουλές
Lifestyle

Κυτταρίτιδα: Μειώστε την ακολουθώντας τις παρακάτω διατροφικές συμβουλές

H κυτταρίτιδα αποτελεί ένα ζήτημα που απασχολεί εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο. Πώς μπορούμε να τη μειώσουμε με σύμμαχο τη διατροφή μας;

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ TIPS ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

 

1. Περιορίζουμε τη ζάχαρη, όπου και αν βρίσκεται (π.χ. σε γλυκά, ροφήματα, σε γλυκά κ.α.).

Κυτταρίτιδα: Μειώστε την ακολουθώντας τις παρακάτω διατροφικές συμβουλές

2. Περιορίζουμε το αλάτι που χρησιμοποιούμε στο φαγητό και το μαγείρεμα, αλλά και το κρυφό αλάτι από τρόφιμα όπως τα αλμυρά τυριά, τα αλλαντικά, οι αλατισμένοι ξηροί καρποί, τα καπνιστά και κονσερβοποιημένα τρόφιμα, οι έτοιμες sauce, τα πατατάκια, το φαγητό εκτός σπιτιού. Το υπερβολικό αλάτι δυσχεραίνει την καλή αιμάτωση των λιποκυττάρων και το σύστημα φυσικής αποτοξίνωσης του οργανισμού μας.

3. Συμπεριλαμβάνουμε στην καθημερινή μας διατροφή άφθονα φρούτα και λαχανικά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον 5 μερίδες καθημερινά, δηλαδή τουλάχιστον 2-3 φρούτα και μία μεγάλη σαλάτα.

4. Μειώνουμε την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών: Κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κατσίκι), κίτρινα τυριά, πλήρη γαλακτοκομικά (γάλα και γιαούρτι), γλυκά, παγωτά, σοκολάτα, πατατάκια, τηγανητά αποτελούν τροφές που τα περιέχουν και πρέπει να περιορίσουμε. Επιλέγουμε περισσότερα πουλερικά, όπως κοτόπουλο και γαλοπούλα, τρώμε ψάρι και προτιμάμε γάλα, γιαούρτι και τυρί χαμηλά σε λιπαρά.

5. Φροντίζουμε να ενυδατωνόμαστε επαρκώς, πίνοντας επαρκή ποσότητα νερού και καταναλώνοντας τρόφιμα πλούσια σε νερό, όπως οι φράουλες, το ραπανάκι, το μαρούλι και το αγγούρι. Ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τη σωματική δραστηριότητα και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, οι ανάγκες του οργανισμού σε νερό διαφοροποιούνται. Ωστόσο, η γενική σύσταση για την επαρκή ημερήσια πρόσληψη υγρών, είναι 2 λίτρα για τις γυναίκες και 2,5 λίτρα για τους άνδρες.

Bonus tip:
Προκειμένου να μειώσουμε την κυτταρίτιδα, πρέπει να κάψουμε λίπος και να αυξήσουμε τη μυϊκή μας μάζα. Όσο πιο συχνά γυμναζόμαστε τόσο περισσότερο ενεργοποιείται η ροή του αίματος στα λιπώδη κύτταρα, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την οξείδωση των λιπών και την καύση τους. Επίσης, με τη γυμναστική ενισχύεται η κυκλοφορία της λέμφου και η αποτοξίνωση, ενώ παράλληλα μειώνεται το πρήξιμο.

Έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση για το People, μόνο στην Ελεύθερη Ενημέρωση

Κυτταρίτιδα: Μειώστε την ακολουθώντας τις παρακάτω διατροφικές συμβουλές
To Top