Breaking news:
Gaming

Η Nvidia μας κάνει την σύγκριση RTX 3080 με 2080 Ti για gaming

https://www.youtube.com/watch?v=A7nYy7ZucxM

H ανακοίνωση της σειράς GeForce RTX 30 GPU της Nvidia έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον, με την εταιρεία να δίνει έμφαση στην τεράστια αύξηση επιδόσεων που προσφέρει έναντι της προηγούμενης γενιάς και όχι μόνο. Η Nvidia μας περνάει σε έναν νέο κόσμο επιδόσεων εικόνας στο gaming. 

Ήρθε η ώρα την αναβάθμισης
The Ultimate Play GeForce RTX 30 Series

Το παρακάτω demo βασίζεται σε ένα από τα πιο απαιτητικά παιχνίδια, το Doom Eternal, με τις δύο κάρτες να συγκρίνονται αν και ο νικητής είναι γνωστός εκ των προτέρων. Αυτό που δεν γνωρίζαμε πάντως είναι το πόσο καλύτερη κάρτα είναι η RTX 3080 αφού οι διαφορές στα fps φτάνουν ακόμα και το 50%, ενώ είναι ικανή να παρέχει 120fps στην 4K ανάλυση κατά μέσο όρο και με όλες τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού στο μέγιστο.
Για το «μεσαίο» μοντέλο της σειράς, την GeForce RTX 3080, η Nvidia προχώρησε σήμερα στη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο βλέπουμε τις επιδόσεις της κάρτας έναντι της RTX 2080 Ti την οποία και έρχεται να αντικαταστήσει.

http://https://www.youtube.com/watch?v=A7nYy7ZucxM

Οι νέες κάρτες γραφικών της Nvidia αρχίζουν να καταφθάνουν στις 17 Σεπτεμβρίου με την GeForce RTX 3080, η οποία κοστίζει 719€. Η χαμηλότερη σε τιμή RTX 3070 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και θα κοστίζει 519€, ενώ το θηρίο RTX 3090, το οποίο μπορεί να τρέξει παιχνίδια σε ανάλυση 8Κ, γίνεται διαθέσιμο στις 24 Σεπτεμβρίου για το ποσό των 1549€.

Αναμένεται ότι οι νέες κάρτες θα διπλασιάσουν σχεδόν την απόδοση των γραφικών σε σχέση με την σειρά GeForce RTX 2000, η οποία κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια. Σύμφωνα με τα benchmark της Nvidia, η αύξηση της απόδοσης μπορεί να κυμαίνεται από 1.6 φορές έως 2.1 φορές, ανάλογα με το παιχνίδι.

Η αναβάθμιση αυτή πραγματοποιείται μέσω της νέας αρχιτεκτονικής της GPU της Nvidia, “Ampere”, η οποία έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας τη “προσαρμοσμένη διαδικασία κατασκευής 8N της Samsung”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Η νέα αρχιτεκτονική υπερδιπλασιάζει την υπολογιστική ισχύ που αφιερώνεται στο shading των γραφικών και στo raytracing εφέ.

“Το Ampere είναι το μεγαλύτερο άλμα γενιάς που είχαμε ποτέ”, δήλωσε ο Huang κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο.

Η εταιρεία δεν παρουσίασε αναλυτικά τα αποτελέσματα των benchmarks. Επομένως, δεν είναι σαφές εάν η Nvidia μιλάει για καρέ ανά δευτερόλεπτο ή κάποια άλλη μέτρηση. Ωστόσο, ο κατασκευαστής GPU μπόρεσε να διπλασιάσει ή και να τριπλασιάσει σε ορισμένες περιπτώσεις τον αριθμό των πυρήνων GPU “CUDA” σε κάθε νέα κάρτα.

Τώρα ας αναλύσουμε κάθε μοντέλο ξεχωριστά. H RTX 3080 διαθέτει μνήμη GDDR6X 10 GB, αύξηση σε σχέση με τα 8 GB που είχαμε στην κάρτα RTX 2080.

“Είναι έως και 2 φορές γρηγορότερη από την RTX 2080. Παρέχει με συνέπεια περισσότερα από 60fps σε ανάλυση 4K – με RTX ON”, δήλωσε ο Nvidia, σε σχέση με το RTX raytracing effects.

H RTX 3070 διαθέτει μνήμη GDDR6 8 GB – την ίδια που υπάρχει και στις κάρτες RTX 2070 και RTX 2070 Super. Ωστόσο, η εταιρεία λέει ότι θα είναι ταχύτερη από μία από τις πιο ισχυρές κάρτες της τελευταίας γενιάς της, την RTX 2080 Ti, η οποία αρχικά είχε τιμή λιανικής 1200$. Αυτό θα είναι αρκετά εκπληκτικό αν είναι αλήθεια, οπότε ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε τη νέα κάρτα.

Η RTX 3090, ενώ είναι εξαιρετικά ακριβή, διαθέτει μια επιβλητική μνήμη 24 GB GDDR6X, μια τεράστια αναβάθμιση από τα… μόλις 11 GB που είχε η RTX 2080 Ti.

Όπως είχε αναφέρει και κατά την παρουσίαση της νέας της σειράς GPU, η RTX 3080 προσφέρει διπλάσιες επιδόσεις από αυτές της βασικής έκδοσης της RTX 2080 κάτι που είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακό σε παιχνίδια όπως το Doom Eternal και πάντα στην 4K ανάλυση. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε πριν 2 χρόνια, η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών παρείχε σταθερές επιδόσεις για 4K gaming, με τον αντικαταστάτη της να παρέχει πλέον τις απαραίτητες βελτιώσεις για 4K gaming στα 144Hz και στα κορυφαία παιχνίδια της εποχής μας.

Έτοιμοι για Ultra Gaming ?

Credit: Nvidia

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GOOGLE NEWS

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2020 Elenews.gr. Created by WhiteMaskMedia

To Top