Site icon GreeceEntertainment.gr

Καρλ Γιουνγκ: Τα αποφθέγματα που βελτιώνουν τη ζωή σας

Ο Καρλ Γιουνγκ υπήρξε ένας σπουδαίος εισηγητής της αναλυτικής ψυχολογίας που διείσδυσε στην ερμηνεία του υποσυνειδήτου, μέσα από την εκτενή μελέτη των παραισθήσεων και των ονείρων. Πολύ γνωστή ήταν η φιλία του με τον πατέρα της ψυχανάλυσης, Σίγκμουντ Φρόιντ.

Ο βασικός του στόχος ήταν η υποστήριξη των ασθενών του στη θεραπεία των νευρώσεων, από τις οποίες υπέφερε και ο ίδιος από τα 12 του χρόνια αλλά κατάφερε τελικά να τις ξεπεράσει.

Χρήσιμα αποφθέγματα 

Τα αποφθέγματα του Καρλ Γιουνγκ συνιστούν λόγια σοφίας που μπορούν να μας αλλάξουν τη ζωή προς το καλύτερο. Ας δούμε μερικά από αυτά:

  1. Το όνειρο είναι μια μικρή, κρυμμένη πόρτα στο πιο βαθύ και ιερό σημείο της ψυχής, η οποία ανοίγει σε εκείνη την αρχέγονη νύχτα, που βρισκόταν η ψυχή πολύ πριν υπάρξει το συνειδητό «εγώ».
  2. Αυτό που δε θέλει κανείς να ξέρει για τον εαυτό του καταλήγει να επέρχεται σαν πεπρωμένο.
  3. Ο άνθρωπος χρειάζεται δυσκολίες. Είναι απαραίτητες για την υγεία.
  4. Προσεγγίζουμε το παρελθόν για να μάθουμε τους γονείς μας και το μέλλον για τα παιδιά μας, τα οποία δεν θα δούμε ποτέ, αλλά θέλουμε να φροντίσουμε το μέλλον τους.
  5. Η κατάθλιψη είναι σαν μια μαυροντυμένη γυναίκα. Αν βρεθεί στον δρόμο σας, μην την διώξετε. Προσκαλέστε την μέσα, δώστε της μια θέση, συμπεριφερθείτε της όπως στους φιλοξενούμενους σας και ακούστε αυτά που έχει να σας πει.
  6. Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα να γίνω.
  7. Ένας άνθρωπος που δεν έχει περάσει από την κόλαση των παθών του δεν τα έχει ξεπεράσει.

 

 

Exit mobile version