Breaking news:
ΙΕΚ ΑΛΦΑ
ΕΛΕ Έρευνες

Έρευνα ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Η Συμβολή των νέων στις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19

Ο COVID-19, που έκανε την εμφάνιση του στα τέλη του 2019, μονοπώλησε το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη μολύνοντας εκατομμύρια ανθρώπους, ανά τον κόσμο, πολλοί εκ των οποίων έχασαν τη μάχη με τον θανατηφόρο ιό. Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας διεξήγαγε έρευνα αναφορικά με τη “Συμβολή των νέων στις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19”, τα βασικά αποτέλεσμα της οποία θα σας παρουσιάζει, κάθε εβδομάδα, σε αποκλειστικότητα η ιστοσελίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”.

 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 

Την έρευνα επέβλεψαν οι καθηγητές Νατάσα Γαλανού και Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος.

Η καθηγήτρια Νατάσα Γαλανού είναι πτυχιούχος Μαθηματικός Κατεύθυνσης Στατιστικής-Επιχειρησιακής Έρευνας, με Πιστοποιημένη εξειδίκευση σε:  Θέματα Εκπαίδευσης ενηλίκων ,σε θέματα Σ.Δ.Ε και σε θέματα εκπαίδευσης ατόμων τρίτης ηλικίας, Social Media, Συμβουλευτικής κι Επαγγελματικού προσανατολισμού. Είναι πρώην τομεάρχης ΕΛΣΤΑΤ, πρώην Καθηγήτρια στο Attico College, Εισηγητής στο Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών, Καθηγήτρια Στατιστικής- Επιχειρησιακής Έρευνας και Οικονομικών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας.

Ο καθηγητής Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος είναι επικοινωνιολόγος και συγγραφέας, πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ του ΟΠΑ. Είναι κάτοχος ΜΒΑ και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων, πιστοποιημένος εκπαιδευτής στην εξ αποστάσεως διαδικτυακή εκπαίδευση και πιστοποιημένος στα social media. Έχει εργαστεί ως ανώτερο και ανώτατο στέλεχος σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, διαφήμισης και στην εκπαίδευση ως καθηγητής, εισηγητής στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και σε πλήθος επιχειρήσεων. Σήμερα, διδάσκει στο Derby University και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και σε ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια. Είναι τομεάρχης στο τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

 

Επίσης, η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τους σπουδαστές του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας Στελεχών Επιχειρήσεων του πρώτου εξαμήνου με σκοπό να προσδιοριστεί η άποψη του νεανικού κοινού όσον αφορά τη “συμβολή των νέων στις επιπτώσεις της πανδημίας COVID 19”:

E. Παπαθανασίου, A.Ταγκαλίδη, A. Χαβιάρη, Ι. Λάμπου, Α. Κοκολάκης, Ι. Νικολόπουλος, Κ. Παπαδάκη,  Κ. Παπαμαστρογιάννης, Ε. Σακαρέλλος,  Μ. Δρίβα, L. Acosta Cavo, Π. Χόνδρι, Θ. Δαμιανίδης, Α. Γρηγοριάν, Γ. Κονταξάκη, Μ. Μιχαήλίδης, Α. Μάμαλη, Γ. Τσαντούλα, Ε. Θεοδώρου, Κ. Αθανασάκης, Χ. Μπουτσιφάκος, Ε. Τεκονάκη, Κ. Bulcari,  J. Panajoti, Π. Καλογήρος, Ν. Λουάνι, Μ. Μιχάλη., Ι. Μουσάκου, Κ. Σιτζάνης, Χ. Φωτεινή, Γ. Χατζηαθανασιάδου, Γ. Καραμάνης, Ρ. Ιμπραχίμι,  Ε. Ζερβοπούλου, Α.Gjoka, Χ. Βασιλείου, Σ.Επταήμερος, Β. Καραμπάτσου, Κ. Καρανίκα, Ν. Ντόιτσεβ, Μ. Πάνζου, Χ. Σαχίνι, Ε. Στεφανίδου, Σ. Στινάκη, Κ. Τεμπέλη, Α. Χάνι, Σ. Θανάση, Α. Τζιουβάρας,  Β. Μπάσα, Δ. Τριανταφύλλου, Μ. Μαϊδάνος, Γ. Ζίβκοβιτς

 

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η διαδικασία διεξήχθη ηλεκτρονικά, με την αξιοποίηση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, το διάστημα μεταξύ 28 Νοεμβρίου και 1ης Δεκεμβρίου. Συμμετείχαν 652 άτομα, ηλικίας 18- 24 ετών, γυναίκες σε ποσοστό 62,1% και άνδρες σε ποσοστό 37,6%.

 

Έρευνα ΙΕΚ ΑΛΦΑΈρευνα ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

 

Ερ: Κρίνετε την επιβολή του δεύτερου απαγορευτικού (lockdown) απαραίτητη;

Απ: Σωστά κρίνει πως έπραξε η κυβέρνηση η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (60,6%) όσον αφορά στην επιβολή του δεύτερου lockdown. Σχεδόν 1 στους 3 (29,6%) απάντησε πως δεν έπρεπε να υπάρχει δεύτερο απαγορευτικό ενώ το 9,8% (σημαντικό ποσοστό) δεν έχει άποψη επί του θέματος.

 

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 

Ερ: Εάν ναι, γιατί;

Απ: Στην δική μας ανευθυνότητα οφείλεται, σύμφωνα με το 29,5% των συμμετεχόντων, η επιβολή του δεύτερου lockdown. Με πολύ μικρή διαφορά, μόλις 3,5 μονάδων, το 24,2% αποδίδει την αναγκαιότητα ενός δεύτερου απαγορευτικού στην αδυναμία του Συστήματος Υγείας να υποστηρίξει τον μεγάλο αριθμό ασθενών με κορωνοϊό. Το 16,4% απαντά ότι ορθώς επιβλήθηκε lockdown για δεύτερη φορά για προληπτικούς λόγους ενώ το 13,9%, αν και δήλωσε σύμφωνο με το απαγορευτικό, δεν περιέγραψε τους λόγους. Τέλος, ποσοστό 12,7% ανέφερε ότι ήταν αναγκαίο το απαγορευτικό λόγω ελλιπούς προετοιμασίας και πολύ μικρό ποσοστό έκανε λόγο για “υπερβολή της κυβέρνησης”.

 

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 

Ερ: Είστε ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης;

Απ: Δεν είναι ικανοποιημένη η συντριπτική πλειοψηφία (73%) από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση ενώ μόνο το 17% έχει αντίθετη άποψη. Οι απαντήσεις των συμμετεχόντων οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι υπάρχει δυσαρέσκεια των πολιτών προς το κυβερνών κόμμα όσον αφορά στον τομέα αυτόν.

 

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 

Ερ: Κατά πόσο πιστεύετε ότι τα μέτρα θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας;

Απ: Σχεδόν 7 στους 10 εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι τα μέτρα θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, και συγκεκριμένα αρκετά σε ποσοστό 57,8% και πολύ σε ποσοστό 8,7%. Το υπόλοιπο 33,4% δεν θεωρεί ότι θα βοηθήσουν τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.

 

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 

Ερ: Τηρείτε επιμελώς τους κανόνες υγιεινής;

Απ: Συντριπτικά “ναι” είναι η απάντηση στην ερώτηση για την τήρηση των κανόνων υγιεινής καθώς μόλις το 2,6% δεν ακολουθεί κανένα μέτρο. Αντίθετα, το 55,1% απαντά “αρκετά” και το 42,3% “πολύ”.

 

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 

Ερ: Βγαίνετε από το σπίτι χωρίς την αποστολή SMS;

Απ: Η απάντηση ‘’καθόλου’’ είναι η συνηθέστερη καθώς την επέλεξε παραπάνω από 1 στους 2 (56,1%). Το 22,4 % και το 14% απάντησαν “σχεδόν καθόλου” και “μερικές φορές”, αντίστοιχα. Ποσοστό μικρότερο του 10% αγνοεί τους κανόνες και τον κίνδυνο επιβολής προστίμου από τις Αρχές και βγαίνει από το σπίτι χωρίς να στείλει SMS “συχνά” και “πολύ συχνά”.

 

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 

Μείνετε συντονισμένοι κάθε Παρασκευή για τις υπόλοιπες ερωτήσεις της έρευνας και τις απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχοντες καθώς και τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτές.

 

 

Γαλανού Νατάσα

Η καθηγήτρια Νατάσα Γαλανού είναι πτυχιούχος Μαθηματικός Κατεύθυνσης Στατιστικής-Επιχειρησιακής Έρευνας, με Πιστοποιημένη εξειδίκευση σε:  Θέματα Εκπαίδευσης ενηλίκων ,σε θέματα Σ.Δ.Ε και σε θέματα εκπαίδευσης ατόμων τρίτης ηλικίας, Social Media, Συμβουλευτικής κι Επαγγελματικού προσανατολισμού. Είναι πρώην τομεάρχης ΕΛΣΤΑΤ, πρώην Καθηγήτρια στο Attico College, Εισηγητής στο Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών, Καθηγήτρια Στατιστικής- Επιχειρησιακής Έρευνας και Οικονομικών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας.

Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος

Ο καθηγητής Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος είναι επικοινωνιολόγος και συγγραφέας, πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ του ΟΠΑ. Είναι κάτοχος ΜΒΑ και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων, πιστοποιημένος εκπαιδευτής στην εξ αποστάσεως διαδικτυακή εκπαίδευση και πιστοποιημένος στα social media. Έχει εργαστεί ως ανώτερο και ανώτατο στέλεχος σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, διαφήμισης και στην εκπαίδευση ως καθηγητής, εισηγητής στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και σε πλήθος επιχειρήσεων. Σήμερα, διδάσκει στο Derby University και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και σε ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια. Είναι τομεάρχης στο τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ. έρευνα πραγματοποιήθηκε από τους σπουδαστές του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας Στελεχών Επιχειρήσεων του πρώτου εξαμήνου με σκοπό να προσδιοριστεί η άποψη του νεανικού κοινού όσον αφορά τη “συμβολή των νέων στις επιπτώσεις της πανδημίας COVID 19”.

 

Έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση με τις ΕΛΕ Έρευνες μόνο στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έρευνα ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Η Συμβολή των νέων στις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GOOGLE NEWS

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2020 Elenews.gr. Created by WhiteMaskMedia

To Top