Breaking news:
ΙΕΚ ΑΛΦΑ
ΕΛΕ Έρευνες

Έρευνα ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Η Συμβολή των νέων στις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19

Ο COVID-19, που έκανε την εμφάνιση του στα τέλη του 2019, μονοπώλησε το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη μολύνοντας εκατομμύρια ανθρώπους, ανά τον κόσμο, πολλοί εκ των οποίων έχασαν τη μάχη με τον θανατηφόρο ιό. Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας διεξήγαγε έρευνα αναφορικά με τη “Συμβολή των νέων στις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19”, τα βασικά αποτέλεσμα της οποία θα σας παρουσιάζει, κάθε εβδομάδα, σε αποκλειστικότητα η ιστοσελίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”.

 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Την έρευνα επέβλεψαν οι καθηγητές Νατάσα Γαλανού και Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος.

Η καθηγήτρια Νατάσα Γαλανού είναι πτυχιούχος Μαθηματικός Κατεύθυνσης Στατιστικής-Επιχειρησιακής Έρευνας, με Πιστοποιημένη εξειδίκευση σε:  Θέματα Εκπαίδευσης ενηλίκων ,σε θέματα Σ.Δ.Ε και σε θέματα εκπαίδευσης ατόμων τρίτης ηλικίας, Social Media, Συμβουλευτικής κι Επαγγελματικού προσανατολισμού. Είναι πρώην τομεάρχης ΕΛΣΤΑΤ, πρώην Καθηγήτρια στο Attico College, Εισηγητής στο Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών, Καθηγήτρια Στατιστικής- Επιχειρησιακής Έρευνας και Οικονομικών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας.

Ο καθηγητής Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος είναι επικοινωνιολόγος και συγγραφέας, πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ του ΟΠΑ. Είναι κάτοχος ΜΒΑ και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων, πιστοποιημένος εκπαιδευτής στην εξ αποστάσεως διαδικτυακή εκπαίδευση και πιστοποιημένος στα social media. Έχει εργαστεί ως ανώτερο και ανώτατο στέλεχος σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, διαφήμισης και στην εκπαίδευση ως καθηγητής, εισηγητής στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και σε πλήθος επιχειρήσεων. Σήμερα, διδάσκει στο Derby University και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και σε ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια. Είναι τομεάρχης στο τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Επίσης, η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τους σπουδαστές του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας Στελεχών Επιχειρήσεων του πρώτου εξαμήνου με σκοπό να προσδιοριστεί η άποψη του νεανικού κοινού όσον αφορά τη “συμβολή των νέων στις επιπτώσεις της πανδημίας COVID 19”:

E. Παπαθανασίου, A.Ταγκαλίδη, A. Χαβιάρη, Ι. Λάμπου, Α. Κοκολάκης, Ι. Νικολόπουλος, Κ. Παπαδάκη,  Κ. Παπαμαστρογιάννης, Ε. Σακαρέλλος,  Μ. Δρίβα, L. Acosta Cavo, Π. Χόνδρι, Θ. Δαμιανίδης, Α. Γρηγοριάν, Γ. Κονταξάκη, Μ. Μιχαήλίδης, Α. Μάμαλη, Γ. Τσαντούλα, Ε. Θεοδώρου, Κ. Αθανασάκης, Χ. Μπουτσιφάκος, Ε. Τεκονάκη, Κ. Bulcari,  J. Panajoti, Π. Καλογήρος, Ν. Λουάνι, Μ. Μιχάλη., Ι. Μουσάκου, Κ. Σιτζάνης, Χ. Φωτεινή, Γ. Χατζηαθανασιάδου, Γ. Καραμάνης, Ρ. Ιμπραχίμι,  Ε. Ζερβοπούλου, Α.Gjoka, Χ. Βασιλείου, Σ.Επταήμερος, Β. Καραμπάτσου, Κ. Καρανίκα, Ν. Ντόιτσεβ, Μ. Πάνζου, Χ. Σαχίνι, Ε. Στεφανίδου, Σ. Στινάκη, Κ. Τεμπέλη, Α. Χάνι, Σ. Θανάση, Α. Τζιουβάρας,  Β. Μπάσα, Δ. Τριανταφύλλου, Μ. Μαϊδάνος, Γ. Ζίβκοβιτς

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η διαδικασία διεξήχθη ηλεκτρονικά, με την αξιοποίηση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, το διάστημα μεταξύ 28 Νοεμβρίου και 1ης Δεκεμβρίου. Συμμετείχαν 652 άτομα, ηλικίας 18- 24 ετών, γυναίκες σε ποσοστό 62,1% και άνδρες σε ποσοστό 37,6%.

 

Έρευνα ΙΕΚ ΑΛΦΑΈρευνα ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Ερ: Κατά την διάρκεια της πανδημίας συγκεντρώθηκαν αρκετά χρήματα από πρόστιμα και μεγάλα κρατικά ποσά διατέθηκαν στα ΜΜΕ για καμπάνιες πρόληψης. Πως πιστεύετε ότι θα γινόταν καλύτερη αξιοποίηση αυτών των χρημάτων;

Απ: To 67,3% απαντά πως τα χρήματα πρέπει να διατεθούν για την ενίσχυση του ΕΣΥ, το 12,9% αναφέρει πως πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την καταβολή επιδομάτων, το 6,9% για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και το 4,1% για την προετοιμασίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ποσοστό 3,8% υποστηρίζει πως πρέπει να αξιοποιηθούν για την χρήση δωρεάν μέτρων προστασίας και άλλων μέτρων, αντιστοίχως, ενώ μόλις το 1,1% είναι σύμφωνο με τον τρόπο που διατέθηκαν.

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 

Ερ:  Κατά πόσο πιστεύετε ότι τα ΜΜΕ είναι αντικειμενικά στην πληροφόρησή τους για την πανδημία;

Απ: Μερικώς αντικειμενικά θεωρεί τα ΜΜΕ παραπάνω από 1 στους 3 (33,3%), σχεδόν καθόλου αντικειμενικά το 29,1% και καθόλου αντικειμενικά το 26,1%. Θετικό απέναντι στον χειρισμό της πανδημίας από τα ΜΜΕ είναι το 6,6% που απαντά αρκετά αντικειμενικά και το 4,9% που λέει πολύ αντικειμενικά.

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 

Ερ: Ποιος πιστεύετε ότι θα ήταν ο πιο αντικειμενικός τρόπος ενημέρωσης;

Απ: Τον συνδυασμό των πηγών ενημέρωσης θεωρεί ως πιο αντικειμενικό τρόπο η πλειοψηφία (49,8%) ενώ ακολουθούν με 16,9% οι επιστήμονες, με 15,6% οι επιστημονικοί φορείς, με 10,9% οι στατιστικές και με 6,6% κάποιος άλλος τρόπος. Ενδεικτικό είναι ότι ο κόσμος εμπιστεύεται την πολιτική ηγεσία για την ενημέρωση του μόλις σε ποσοστό 0,2%.

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Ερ: Πόσο αυστηρά θεωρείτε ότι είναι τα μέτρα περιορισμού λόγω του COVID- 19 αυτόν τον καιρό;

Απ: Αρκετά αυστηρά εκτιμά ότι είναι τα μέτρα το 48,3%, πολύ αυστηρά το 23,3% και μερικώς αυστηρά το 21,3%. Πολύ μικρό ποσοστό της τάξης του 7% αναφέρει ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι σχεδόν καθόλου ή καθόλου αυστηρά.

 

Ερ: Θεωρείτε ότι επαρκούν σε βάθος χρόνου τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τις επιχειρήσεις και τα άτομα που δεν εργάζονται μέσω καραντίνας;

Απ: Παρόλο που τα μετρά θεωρούνται πολύ αυστηρά, για το 65,1% τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν είναι επαρκή και δεν εμπνέουν ασφάλεια. Το 24,8% εμφανίζεται διχασμένο απαντώντας “ίσως” και μόλις το 1 στους 10 (10,1%) είναι αισιόδοξο ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη των επιχειρήσεων.

Μείνετε συντονισμένοι κάθε Παρασκευή για τις υπόλοιπες ερωτήσεις της έρευνας και τις απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχοντες καθώς και τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτές.

Γαλανού Νατάσα

Η καθηγήτρια Νατάσα Γαλανού είναι πτυχιούχος Μαθηματικός Κατεύθυνσης Στατιστικής-Επιχειρησιακής Έρευνας, με Πιστοποιημένη εξειδίκευση σε:  Θέματα Εκπαίδευσης ενηλίκων ,σε θέματα Σ.Δ.Ε και σε θέματα εκπαίδευσης ατόμων τρίτης ηλικίας, Social Media, Συμβουλευτικής κι Επαγγελματικού προσανατολισμού. Είναι πρώην τομεάρχης ΕΛΣΤΑΤ, πρώην Καθηγήτρια στο Attico College, Εισηγητής στο Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών, Καθηγήτρια Στατιστικής- Επιχειρησιακής Έρευνας και Οικονομικών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας.

Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος

Ο καθηγητής Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος είναι επικοινωνιολόγος και συγγραφέας, πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ του ΟΠΑ. Είναι κάτοχος ΜΒΑ και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων, πιστοποιημένος εκπαιδευτής στην εξ αποστάσεως διαδικτυακή εκπαίδευση και πιστοποιημένος στα social media. Έχει εργαστεί ως ανώτερο και ανώτατο στέλεχος σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, διαφήμισης και στην εκπαίδευση ως καθηγητής, εισηγητής στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και σε πλήθος επιχειρήσεων. Σήμερα, διδάσκει στο Derby University και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και σε ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια. Είναι τομεάρχης στο τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ. έρευνα πραγματοποιήθηκε από τους σπουδαστές του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας Στελεχών Επιχειρήσεων του πρώτου εξαμήνου με σκοπό να προσδιοριστεί η άποψη του νεανικού κοινού όσον αφορά τη “συμβολή των νέων στις επιπτώσεις της πανδημίας COVID 19”.

Έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση με τις ΕΛΕ Έρευνες μόνο στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έρευνα ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Η Συμβολή των νέων στις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GOOGLE NEWS

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2020 Elenews.gr. Created by WhiteMaskMedia

To Top