Breaking news:
ΙΕΚ ΑΛΦΑ
ΕΛΕ Έρευνες

Έρευνα ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Η Συμβολή των νέων στις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19

Ο COVID-19, που έκανε την εμφάνιση του στα τέλη του 2019, μονοπώλησε το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη μολύνοντας εκατομμύρια ανθρώπους, ανά τον κόσμο, πολλοί εκ των οποίων έχασαν τη μάχη με τον θανατηφόρο ιό. Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας διεξήγαγε έρευνα αναφορικά με τη “Συμβολή των νέων στις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19”, τα βασικά αποτέλεσμα της οποία θα σας παρουσιάζει, κάθε εβδομάδα, σε αποκλειστικότητα η ιστοσελίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”.

 

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 

Την έρευνα επέβλεψαν οι καθηγητές Νατάσα Γαλανού και Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος.

Η καθηγήτρια Νατάσα Γαλανού είναι πτυχιούχος Μαθηματικός Κατεύθυνσης Στατιστικής-Επιχειρησιακής Έρευνας, με Πιστοποιημένη εξειδίκευση σε:  Θέματα Εκπαίδευσης ενηλίκων ,σε θέματα Σ.Δ.Ε και σε θέματα εκπαίδευσης ατόμων τρίτης ηλικίας, Social Media, Συμβουλευτικής κι Επαγγελματικού προσανατολισμού. Είναι πρώην τομεάρχης ΕΛΣΤΑΤ, πρώην Καθηγήτρια στο Attico College, Εισηγητής στο Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών, Καθηγήτρια Στατιστικής- Επιχειρησιακής Έρευνας και Οικονομικών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας.

Ο καθηγητής Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος είναι επικοινωνιολόγος και συγγραφέας, πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ του ΟΠΑ. Είναι κάτοχος ΜΒΑ και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων, πιστοποιημένος εκπαιδευτής στην εξ αποστάσεως διαδικτυακή εκπαίδευση και πιστοποιημένος στα social media. Έχει εργαστεί ως ανώτερο και ανώτατο στέλεχος σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, διαφήμισης και στην εκπαίδευση ως καθηγητής, εισηγητής στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και σε πλήθος επιχειρήσεων. Σήμερα, διδάσκει στο Derby University και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και σε ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια. Είναι τομεάρχης στο τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Επίσης, η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τους σπουδαστές του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας Στελεχών Επιχειρήσεων του πρώτου εξαμήνου με σκοπό να προσδιοριστεί η άποψη του νεανικού κοινού όσον αφορά τη “συμβολή των νέων στις επιπτώσεις της πανδημίας COVID 19”:

E. Παπαθανασίου, A.Ταγκαλίδη, A. Χαβιάρη, Ι. Λάμπου, Α. Κοκολάκης, Ι. Νικολόπουλος, Κ. Παπαδάκη,  Κ. Παπαμαστρογιάννης, Ε. Σακαρέλλος,  Μ. Δρίβα, L. Acosta Cavo, Π. Χόνδρι, Θ. Δαμιανίδης, Α. Γρηγοριάν, Γ. Κονταξάκη, Μ. Μιχαήλίδης, Α. Μάμαλη, Γ. Τσαντούλα, Ε. Θεοδώρου, Κ. Αθανασάκης, Χ. Μπουτσιφάκος, Ε. Τεκονάκη, Κ. Bulcari,  J. Panajoti, Π. Καλογήρος, Ν. Λουάνι, Μ. Μιχάλη., Ι. Μουσάκου, Κ. Σιτζάνης, Χ. Φωτεινή, Γ. Χατζηαθανασιάδου, Γ. Καραμάνης, Ρ. Ιμπραχίμι,  Ε. Ζερβοπούλου, Α.Gjoka, Χ. Βασιλείου, Σ.Επταήμερος, Β. Καραμπάτσου, Κ. Καρανίκα, Ν. Ντόιτσεβ, Μ. Πάνζου, Χ. Σαχίνι, Ε. Στεφανίδου, Σ. Στινάκη, Κ. Τεμπέλη, Α. Χάνι, Σ. Θανάση, Α. Τζιουβάρας,  Β. Μπάσα, Δ. Τριανταφύλλου, Μ. Μαϊδάνος, Γ. Ζίβκοβιτς

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η διαδικασία διεξήχθη ηλεκτρονικά, με την αξιοποίηση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, το διάστημα μεταξύ 28 Νοεμβρίου και 1ης Δεκεμβρίου. Συμμετείχαν 652 άτομα, ηλικίας 18- 24 ετών, γυναίκες σε ποσοστό 62,1% και άνδρες σε ποσοστό 37,6%.

 

Έρευνα ΙΕΚ ΑΛΦΑΈρευνα ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

 

Ερ: Έχετε γίνει πιο προσεκτικοί μετά την αύξηση των κρουσμάτων;

Απ: Σε ποσοστό 72,1% οι ερωτηθέντες έχουν συμμορφωθεί με τα μέτρα που υποδεικνύουν οι ειδικοί υπό τον φόβο να ασθενήσουν με κορωνοϊό. Την ίδια ώρα, όμως, ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό της τάξης του 23,6%  φαίνεται να αψηφά τον κίνδυνο και την
κρισιμότητα της κατάστασης και συνεχίζουν την ρουτίνα και τις καθημερινές τους συνήθειες. Το 4,3% επιλέγει να μην απαντήσει.

 

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 

Ερ: Τι είδους αλλαγές έχετε παρατηρήσει στη συμπεριφορά των ανθρώπων από τη στιγμή που υπέστη υποχρεωτική η χρήση της μάσκας;

Απ: Νευρικότητα νιώθει 1 στους 2 (39,1%), σύμφωνα με τους ερωτηθέντες σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, θυμό το 43,1%, άγχος το 37,4%, έλλειψη υπομονή το 35,1% και το 30,1% πίεση. Αυτά είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα ενώ ακολουθούν η συναισθηματική φόρτιση σε ποσοστό 27,3%, η κατάθλιψη (23,2%), η αρρωστολαγνεία (19,3%) και η έλλειψη γέλιου (18,3%). Ποσοστό μικρότερο του 10% αισθάνεται αναισθησία (9,5%) ή άλλα συναισθήματα (4,8%).

 

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 

Ερ: Ποια είναι η άποψη σας για τα πρόστιμα μη τήρησης των μέτρων;

Απ: Ένας στους 3 (31,3%) εκτιμά ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται συνιστούν εκμετάλλευση για να έχει το Κράτος έσοδα, το 23,5% δηλώνει ότι είναι ένας τρόπο επιβολής των μέτρων και το 15,4% “βλέπει” μια προσπάθεια εκβιασμού και καταστολής των πολιτών. Το 13,7% και το 12,7% αναφέρονται στην έλλειψη διαβάθμισης των προστίμων ανάλογα με τη σοβαρότητα του παραπτώματος και στο γεγονός ότι λειτουργούν αποτρεπτικά για τους παραβάτες, αντιστοίχως.

 

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 

Ερ: Θεωρείτε ότι είναι τόσο σημαντική ή συμβολή των επισιτιστικών επιχειρήσεων στη διασπορά του COVID- 19 ώστε να κλείσουν επ’αόριστον;

Απ: Η συντριπτική πλειοψηφία (67,9%) απαντά πως δεν είναι τόσο σημαντικά η συμβολή των επισιτιστικών επιχειρήσεων στην διασπορά του ιού ενώ το 19,5% έχει αντίθετη άποψη και την αιτιολογεί ως εξής: 12,6% γιατί δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας και 6,9% γιατί υπάρχει αυξημένη συνάθροιση νέων. Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό (12,4%) των συμμετεχόντων στην έρευνα που δεν έχουν άποψη επί τους θέματος.

 

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 

Ερ: Πιστεύετε πως θα ήταν η λύση των οικονομικών το άνοιγμα της αγοράς για 20 μέρες;

Απ: Το 60% δεν βλέπει ως λύση για την Οικονομία το άνοιγμα της αγοράς για 20 ημέρες σε αντίθεση με το 28,1% ενώ ποσοστό της τάξης του 12% δεν έχει άποψη επί του θέματος.

 

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 

Μείνετε συντονισμένοι κάθε Παρασκευή για τις υπόλοιπες ερωτήσεις της έρευνας και τις απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχοντες καθώς και τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτές.

 

 

Γαλανού Νατάσα

Η καθηγήτρια Νατάσα Γαλανού είναι πτυχιούχος Μαθηματικός Κατεύθυνσης Στατιστικής-Επιχειρησιακής Έρευνας, με Πιστοποιημένη εξειδίκευση σε:  Θέματα Εκπαίδευσης ενηλίκων ,σε θέματα Σ.Δ.Ε και σε θέματα εκπαίδευσης ατόμων τρίτης ηλικίας, Social Media, Συμβουλευτικής κι Επαγγελματικού προσανατολισμού. Είναι πρώην τομεάρχης ΕΛΣΤΑΤ, πρώην Καθηγήτρια στο Attico College, Εισηγητής στο Κέντρο Σεμιναρίων Αθηνών, Καθηγήτρια Στατιστικής- Επιχειρησιακής Έρευνας και Οικονομικών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας.

Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος

Ο καθηγητής Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος είναι επικοινωνιολόγος και συγγραφέας, πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ του ΟΠΑ. Είναι κάτοχος ΜΒΑ και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων, πιστοποιημένος εκπαιδευτής στην εξ αποστάσεως διαδικτυακή εκπαίδευση και πιστοποιημένος στα social media. Έχει εργαστεί ως ανώτερο και ανώτατο στέλεχος σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, διαφήμισης και στην εκπαίδευση ως καθηγητής, εισηγητής στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και σε πλήθος επιχειρήσεων. Σήμερα, διδάσκει στο Derby University και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και σε ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια. Είναι τομεάρχης στο τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας του ΙΕΚ ΑΛΦΑ. έρευνα πραγματοποιήθηκε από τους σπουδαστές του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας Στελεχών Επιχειρήσεων του πρώτου εξαμήνου με σκοπό να προσδιοριστεί η άποψη του νεανικού κοινού όσον αφορά τη “συμβολή των νέων στις επιπτώσεις της πανδημίας COVID 19”.

 

Έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση με τις ΕΛΕ Έρευνες μόνο στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έρευνα ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Η Συμβολή των νέων στις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GOOGLE NEWS

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2020 Elenews.gr. Created by WhiteMaskMedia

To Top