Breaking news:
Γιώργος Σωφρόνης – Πρόεδρος ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε
Αυτοδιοίκηση

Γιώργος Σωφρόνης – Πρόεδρος ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε: «Δήμοι ενώνουν δυνάμεις»

Με τον Γιώργο Σωφρόνη Πρόεδρο του «ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε» και σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση στο Δήμο Σαρωνικού συζητά ο δημοσιογράφος Γιώργος Βαθιώτης  για τον πρώτο νεοσύστατο Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και την επόμενη μέρα στο Δήμο. Ας δούμε τι είπαν:

 

Ερ. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο είστε Πρόεδρος στον νεοσύστατο «ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε». Περιγράψτε μας ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος και οι στόχοι αυτού του οργανισμού;

Γ.Σ: Πρόκειται για τον πρώτο Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συστήνεται στην Ελλάδα, σε εφαρμογή νέου σχετικού νόμου, από τους Δήμους Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Ραφήνας – Πικερμίου και Καρύστου. Στην προκειμένη περίπτωση σημείο αναφοράς και διασύνδεσης των Δήμων αυτών αποτελούν τα λιμάνια τους, τα οποία δημιουργούν σαφώς κοινές αναπτυξιακές δυνατότητες. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή ξεκινάμε την υλοποίηση ενός εγχειρήματος πραγματικά καινοτόμου και σημαντικά αναπτυξιακού, αφού για πρώτη φορά οι Δήμοι ενώνουν δυνάμεις ώστε να μεγεθύνουν οφέλη, μέσα από την αξιοποίηση κοινών ταυτοτικών χαρακτηριστικών, όπως στην περίπτωση μας οι παραθαλάσσιες ζώνες. Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο φάσμα κοινών αναπτυξιακών προοπτικών στον τομέα του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Αναψυχής, στον τομέα της αξιοποίησης εναλλακτικών μορφών ενέργειας, δίνοντας πάντα έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αξιοποίηση των τοπικών ανθρώπινων πόρων.

Γιώργος Σωφρόνης – Πρόεδρος ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε

 

Ερ. Ένας «καθαρόαιμος» αυτοδιοικητικός τι μπορεί να προσφέρει σε αυτό το καινοτόμο εγχείρημα;

Γ.Σ: Ακριβώς για το λόγο αυτόν αποδέχτηκα με ενθουσιασμό την τιμητική πρόταση να αναλάβω την προεδρία του οργανισμού. Εκτιμώ ότι στο χώρο της αυτοδιοίκησης υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν ώστε να αφήσουμε πίσω μας την προβληματική αποσπασματικότητα και τον αδιέξοδο κατακερματισμό και να αναπτύξουμε ενοποιητικές προτάσεις και πρακτικές. Ειδικότερα μέσα στο δύσκολο περιβάλλον της πανδημίας που δημιουργεί μια παγκόσμια ύφεση, τα αναπτυξιακά εργαλεία που μας παρέχει ο ΕΥΔΗΜΟΣ θα αποτελέσουν σύντομα υπεραξία για τους Δήμους και κυρίως τους δημότες τους.

Ερ. Αυτή τη στιγμή είστε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Σαρωνικού. Η επόμενη ημέρα;

Γ.Σ: Ένας «καθαρόαιμος» αυτοδιοικητικός -όπως το περιγράφετε κι εσείς- δεν μπορεί να δει την επόμενη ημέρα πέρα και έξω από το χώρο της αυτοδιοίκησης. Αυτή τη στιγμή λοιπόν ασκούμε μια γόνιμη αντιπολίτευση και όπου χρειάζεται γινόμαστε πιο έντονοι στη βάση των αρχών μας και των δεσμεύσεών μας. Δουλεύουμε δηλαδή για το δήμο, για τους δημότες όλους, χωρίς προκαταλήψεις και διαχωριστικές γραμμές, με διάθεση και γνώση, όπως ακριβώς θα δουλεύουμε και την «επόμενη ημέρα» ως η επόμενη δημοτική αρχή του Σαρωνικού.

 

EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΘΙΩΤΗΣ
Email: geobat3@gmail.com

 

Γιώργος Βαθιώτης

Ο Γιώργος Βαθιώτης είναι Έλληνας δημοσιογράφος. Απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Μετεωρολογία και σπουδές πάνω στα Μέσα Ενημέρωσης και την Επικοινωνία. Αγαπημένες γλώσσες ελληνικά και γαλλικά.
Από το 2002 έχει ενταχθεί στο πολιτικό και το αυτοδιοικητικό ρεπορτάζ. Αρθρογραφεί επί σειρά ετών σε πολλές ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, περιοδικά και στον ηλεκτρονικό τύπο. Για πολλά χρόνια υπήρξε σχολιαστής σε εκπομπές πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου.  Τα τελευταία 6 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει την γνωστή κοινωνικοπολιτική τηλεοπτική εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» με εκλεκτούς καλεσμένους της επικαιρότητας συνεργαζόμενος με πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Περισσότερη ενημέρωση για τους ΕΛΕ editors στο elenews.gr

Γιώργος Σωφρόνης – Πρόεδρος ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε: «Δήμοι ενώνουν δυνάμεις»
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GOOGLE NEWS

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2020 Elenews.gr. Created by WhiteMaskMedia

To Top