Breaking news:
Παναγιώτης Ιωάννου: «Ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα για να περάσουμε τις δύσκολες στιγμές»
Αυτοδιοίκηση

Παναγιώτης Ιωάννου: «Ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα για να περάσουμε τις δύσκολες στιγμές»

Ο Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης Παναγιώτης Ιωάννου συζητά με τον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη για την συνεργασία με τον Δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, τα καθήκοντα και τις δράσεις του από την θέση του Αντιδημάρχου καθώς και για την υγειονομική κρίση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Παναγιώτης Ιωάννου είναι επικεφαλής του συνδυασμού «Λυκόβρυση – Πεύκη 2020» και συνεργάζεται με την παράταξη του Δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, στη διοίκηση του Δήμου. Ας δούμε τι είπαν:

 

Ερ. Ως συνεργαζόμενος στη Διοίκηση ποια είναι τα καθήκοντα σας στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης από την θέση του Αντιδημάρχου;

Π.Ι: Όπως σωστά επισημάνατε είμαι συνεργαζόμενος με την παράταξη του Δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσου Μαυρίδη, με βάση προγραμματική συμφωνία των συνδυασμών μας, όπως αυτή προέκυψε μεταξύ των δύο εκλογικών Κυριακών του περασμένου χρόνου.

Μετά την επιλογή μου από τον κ. Δήμαρχο για την θέση του Αντιδημάρχου, ο ρόλος και τα καθήκοντα που μου ανατέθηκαν με βάση την σχετική απόφαση είναι τα εξής:

• Η εποπτεία του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων.
• Η εποπτεία των θεμάτων που αφορούν στις Διεθνείς Σχέσεις του Δήμου και στην Επιχειρηματικότητα.
• Η εποπτεία των θεμάτων που αφορούν στις υπηρεσίες του Γραφείου Δημότη και Επικοινωνίας των Δημοτών. Η τέλεση Πολιτικών Γάμων.

 

Παναγιώτης Ιωάννου: «Ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα για να περάσουμε τις δύσκολες στιγμές»

 

Ερ. Στα πλαίσια των καθηκόντων σας που δίνετε έμφαση και ποιες δράσεις πραγματοποιείτε;

Π.Ι: 1. Στην επικοινωνία με τους δημότες για την διερεύνηση των αναγκών τους και την εξυπηρέτησή τους. Αυτό γίνεται με την καθημερινή πολύωρη παρουσία μου στο γραφείο μου στο Δήμο, όπου εφαρμόζω πολιτική ανοιχτών θυρών για τους συμπολίτες μας για την υποδοχή προβλημάτων, αναγκών, προτάσεων και γνώμης για τα διάφορα θέματα τους.

Παράλληλα λειτουργεί και η Γραμμή Δημότη 15323, καθώς και η ηλεκτρονική εφαρμογή Citify, για υπολογιστές, τάμπλετ ή κινητά, για το ίδιο θέμα. Τώρα μάλιστα, που λόγω κορονοϊού, οι συναντήσεις και επικοινωνίες, πρέπει να περιοριστούν, καθιερώσαμε και την δυνατότητα ηλεκτρονικών τηλεδιασκέψεων με τους δημότες, ώστε να μην διακοπεί ή επικοινωνία, αλλά να υπάρχει και η αμοιβαία προστασία της υγείας.

2. Στις Διεθνείς Σχέσεις, έμφαση δόθηκε στην αναζωογόνηση του θεσμού των Αδελφοποιήσεων του Δήμου μας, είτε επικαιροποιώντας προϋπάρχουσες σχέσεις, που με τα χρόνια είχαν αφεθεί να ατονήσουν, είτε προωθώντας τις διαδικασίες και τις συνθήκες για την δημιουργία νέων.

Διοργανώθηκε δημόσια εκδήλωση με την συμμετοχή εκπροσώπων Υπουργείων, της δημοτικής αρχής, φορέων και συλλόγων του Δήμου μας και πλήθους κατοίκων και δημιουργήθηκε σχετική πολυπληθής Επιτροπή Αδελφοποιήσεων, με δεκάδες ενεργά μέλη εθελοντών από τους φορείς του Δήμου μας, που εργάζεται για τον θεσμό αυτό.

3. Στα θέματα Επιχειρηματικότητας ξεκινήσαμε για πρώτη φορά μια πρωτοβουλία προσέγγισης του συνόλου της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου μας με την δημοτική αρχή, με σκοπό να ακούσουμε τα προβλήματα και τα θέματα, που απασχολούν τις επιχειρήσεις του Δήμου μας, αλλά και να ενεργοποιήσουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία στην ανάληψη ενεργού δράσης, μέσα από την συμμετοχή της, για την αντιμετώπιση θεμάτων ανεργίας στο Δήμο μας, δωρεών προς φορείς και συμπολίτες μας με ανάγκες κλπ.
Προετοιμάζονται δράσεις τώρα και για προώθηση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, καθώς και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, σε εποχή, που λόγω και κορονοϊού πλήττεται η οικονομική ευρωστία επιχειρήσεων και ιδιωτών.

 

Ερ. Θέλετε να αναφέρετε κάποια δράση σας, που τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά και μετρήσιμα, στα πλαίσια αυτά;

Π.Ι: Όνειρο μας τα τελευταία χρόνια ήταν η αναβάθμιση της περιοχής της Πύρνας Λυκόβρυσης, του φυσικού χώρου πρασίνου και αναψυχής, όπου και ο Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος, που με κατάλληλη φροντίδα, από σκουπιδότοπος σε εγκατάλειψη θα μπορούσε και πάλι να αποδοθεί στους κατοίκους για περίπατο, αναζωογόνηση και αναψυχή. Έγινε καθαρισμός της περιοχής τοποθετηθήκαν τραπεζοκαθίσματα και σύντομα προχωράμε σε φωτισμό και καθαρισμό του ρέματος.

Έτσι προκαλέσαμε συνάντηση Αντιδημάρχων του Δήμου μας στις αρχές του περασμένου Ιουνίου και προχωρήσαμε στον καθαρισμό της περιοχής της Πύρνας από συνεργεία του Δήμου και εθελοντές συλλόγους και κατοίκους, φροντίδας του χώρου του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα, τοποθέτηση σε παγκάκια και σημείων ξεκούρασης (με δωρεά τοπικών επιχειρηματιών), ενώ ακολουθεί για το επόμενο διάστημα ο ηλεκτροφωτισμός της περιοχής (με άλλη δωρεά τοπικών επιχειρηματιών), αποδίδοντας πλέον ένα χώρο φυσικού κάλλους στους δημότες μας.

 

Ερ. Πώς κρίνετε την συνεργασία σας με την πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη κατά τον πρώτο χρόνο;

Π.Ι: Μια σχέση, ιδιαίτερα μια πολιτική σχέση, είναι φυσικό να παρουσιάζει διακυμάνσεις μέσα στον χρόνο. Στην περίπτωσή μας όμως είναι ισχυρή και αρραγής, για δύο λόγους:

• Η συνεργασία βασίστηκε σε ομόφωνη απόφαση του συνδυασμού μας προς την παράταξη του κ. Δημάρχου
• Δεν ήταν μια τυχοδιωκτική ή καιροσκοπική απόφαση, αλλά για πρώτη φορά στον Δήμο μας, μια συνεργασία μεταξύ συνδυασμών βασισμένη σε προγραμματική συμφωνία επί των προεκλογικών τους διακηρύξεων και υποσχέσεων.

Έτσι τυχόν μικροτριβές και για όσο διάστημα παραμένουν σε ισχύ οι ανωτέρω λόγοι, που οδήγησαν στην συνεργασία, απορροφώνται προς όφελος των δημοτικών συμφερόντων.

 

Ερ. Θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο ως ένα μήνυμά σας;

Π.Ι: Θέλω από το βήμα, που μου δίνετε, να κάνω μια έκκληση στους συμπολίτες μας, να τηρούν όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού (μάσκες, αποστάσεις, καθαριότητα, μείωση κινητικότητας κλπ.) στο μέγιστο δυνατό βαθμό και με ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα, ώστε όλοι μαζί να περάσουμε τις υγειονομικές, οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες και να είμαστε ξανα όλοι μαζί γεροί και υγιείς στη συνέχεια.
Παραμένω πάντα στη διάθεση όλων των συνδημοτών μου από το πόστο, που μου ανατέθηκε, ώστε να εξυπηρετήσω και να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις.

 

EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΘΙΩΤΗΣ
Email: geobat3@gmail.com

 

Γιώργος Βαθιώτης

Ο Γιώργος Βαθιώτης είναι Έλληνας δημοσιογράφος. Απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Μετεωρολογία και σπουδές πάνω στα Μέσα Ενημέρωσης και την Επικοινωνία. Αγαπημένες γλώσσες ελληνικά και γαλλικά.
Από το 2002 έχει ενταχθεί στο πολιτικό και το αυτοδιοικητικό ρεπορτάζ. Αρθρογραφεί επί σειρά ετών σε πολλές ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, περιοδικά και στον ηλεκτρονικό τύπο. Για πολλά χρόνια υπήρξε σχολιαστής σε εκπομπές πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου.  Τα τελευταία 6 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει την γνωστή κοινωνικοπολιτική τηλεοπτική εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» με εκλεκτούς καλεσμένους της επικαιρότητας συνεργαζόμενος με πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Περισσότερη ενημέρωση για τους ΕΛΕ editors στο elenews.gr

Παναγιώτης Ιωάννου: «Ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα για να περάσουμε τις δύσκολες στιγμές»
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GOOGLE NEWS

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2020 Elenews.gr. Created by WhiteMaskMedia

To Top