Breaking news:
Νίκος Ζενέτος - Δήμαρχος Ιλίου : «Κεντρικός βραχίονας της πολιτικής μας ο Άνθρωπος»
Γιώργος Βαθιώτης

Νίκος Ζενέτος – Δήμαρχος Ιλίου : «Κεντρικός βραχίονας της πολιτικής μας ο Άνθρωπος»

Ο  Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος μιλά στον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη για τις αλλαγές που έγιναν στους Δήμους εξαιτίας της  πανδημίας από τον Covid-19 αλλά και για τις δράσεις και έργα της επόμενης μέρας στο Δήμο. Ας δούμε τι είπαν:

Ερ. Τοπική Αυτοδιοίκηση και Covid-19: τι άλλαξε μετά την πανδημία στους Δήμους ;

Απ. Πολλά άλλαξαν ή επαναπροσδιορίστηκαν. Βαδίζοντας στα αχαρτογράφητα νερά ενός «αόρατου εχθρού» κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις, να δημιουργήσουμε νέα δεδομένα στήριξης και ασφάλειας των πολιτών, να αλλάξουμε συνήθειες δεκαετιών, να επιβεβαιώσουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει ο εγγύτερος θεσμός στον πολίτη. Από την άλλη, μας δόθηκε η δυνατότητα να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία. Δείτε, για παράδειγμα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους που, υπό την ασφυκτική πίεση να λειτουργήσει άμεσα, έδωσε εργαλεία που βελτιώνουν τη ζωή όλων μας. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο μετασχηματισμός αυτός εκφράστηκε με την εφαρμογή της τηλεργασίας, την καθιέρωση των τηλεδιασκέψεων, την ένταξη των ψηφιακών ΚΕΠ, τη συμμετοχή στην Ψηφιακή Πλατφόρμα Καταγραφής Αιτημάτων ΟΤΑ που δημιούργησε η ΚΕΔΕ. 

Νίκος Ζενέτος - Δήμαρχος Ιλίου : «Κεντρικός βραχίονας της πολιτικής μας ο Άνθρωπος»

Ερ. Ποιες αλλαγές εφαρμόσατε στον Δήμο Ιλίου;

Απ. Δουλέψαμε από την αρχή με ψυχραιμία, συντονισμό και απόλυτη συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, έχοντας ως στόχο να μπορούν όλοι οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς. Έχουμε εντάξει στο καθημερινό μας πρόγραμμα προληπτικές απολυμάνσεις στους δημόσιους, δημοτικούς και κοινόχρηστους χώρους, ενεργοποιήσαμε τηλεφωνικά κέντρα στις υπηρεσίες του Δήμου για στοχευμένη εξυπηρέτηση, οργανώνουμε επιπλέον δράσεις για ευπαθείς ομάδες πολιτών, προμηθευτήκαμε ηλεκτροκίνητο όχημα για τις ανάγκες της Κοινωνικής Υπηρεσίας και των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, όπως οι ηλικιωμένοι, οι ανήμποροι και οι χρόνια πάσχοντες, προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις στην τοπική αγορά προκειμένου να κρατήσουμε όρθιο τον εμπορικό ιστό. Ιδιαίτερη προσοχή δώσαμε στα σχολεία, εφοδιάζοντας με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό καθηγητές και μαθητές και τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επιπλέον, προχωράμε σε παραχώρηση δωρέαν tablet για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης σε μαθητές που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Τίποτε δεν είναι αυτονόητο, χρειάζεται να το κατακτάμε κάθε μέρα. 

Ερ. Πέρα από τις δράσεις που αφορούν στον Covid-19, ποια άλλα έργα συνεχίζετε;

Απ. Πολλά. Η διαχείριση της πανδημίας απορροφά ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας αλλά ο Δήμος εξακολουθεί να λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα. Έτσι, συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την ένταξη έργων σε προγράμματα όπως «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», «Πράσινο Ταμείο» και «Αντώνης Τρίτσης», την απόκτηση νέων χώρων πρασίνου, την κατασκευή νέων πλατειών με φιλικά στο περιβάλλον υλικά, την ανακατασκευή παιδικών χαρών, τον σχεδιασμό παρεμβάσεων και έργων που θα εξασφαλίσουν βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, την υλοποίηση καινοτόμων υπηρεσιών τηλεφροντίδας για ηλικιωμένους, ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης. Κεντρικός βραχίονας της πολιτικής μας παραμένει ο Άνθρωπος. Για αυτό και, επιτρέψτε μου να πω, ότι το σημαντικότερο έργο μας παραμένει η εκπόνηση, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ενός πρωτοποριακού προγράμματος για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας. Μετά τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και ως αποτέλεσμα αυτής, θεωρώ πως είναι η επόμενη μεγάλη πολιτική πρόκληση πολιτείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε αυτήν την πρόκληση ο Δήμος Ιλίου δε θα δηλώσει μόνο παρών αλλά και έτοιμος. 

EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΘΙΩΤΗΣ
Email: geobat3@gmail.com
Ο Γιώργος Βαθιώτης είναι Έλληνας δημοσιογράφος. Απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Μετεωρολογία και σπουδές πάνω στα Μέσα Ενημέρωσης και την Επικοινωνία. Αγαπημένες γλώσσες ελληνικά και γαλλικά.
Από το 2002 έχει ενταχθεί στο πολιτικό και το αυτοδιοικητικό ρεπορτάζ. Αρθρογραφεί επί σειρά ετών σε πολλές ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, περιοδικά και στον ηλεκτρονικό τύπο. Για πολλά χρόνια υπήρξε σχολιαστής σε εκπομπές πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου.  Τα τελευταία 6 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει την γνωστή κοινωνικοπολιτική τηλεοπτική εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» με εκλεκτούς καλεσμένους της επικαιρότητας συνεργαζόμενος με πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση για τους  ΕΛΕ editors μόνο στην Ελεύθερη Ενημέρωση

Νίκος Ζενέτος – Δήμαρχος Ιλίου : «Κεντρικός βραχίονας της πολιτικής μας ο Άνθρωπος»
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GOOGLE NEWS

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2020 Elenews.gr. Created by WhiteMaskMedia

To Top