Breaking news:
Γιώργος Δημόπουλος Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού : « Με έργα αλλάζουμε την πόλη»
Γιώργος Βαθιώτης

Γιώργος Δημόπουλος Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού : « Με έργα αλλάζουμε την πόλη»

Ο Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Γιώργος Δημόπουλος μιλά για την υγειονομική κρίση, τον επόμενο σχεδιασμό έργων του Δήμου αλλά και την νέα χρονιά στον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη. Ας δούμε τι είπαν:

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: “ΜΕ ΕΡΓΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ”

Ο Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Γιώργος Δημόπουλος μιλά για την υγειονομική κρίση, τον επόμενο σχεδιασμό έργων του Δήμου αλλά και την νέα χρονιά στον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη. Ας δούμε τι είπαν:

 

Ερ. Πως τα πάτε με την πανδημία του Covid-19 ; 

 

Απ. Η πανδημία ήταν καταπέλτης ακόμη και για τις πιο δυνατές οικονομίες. Πολλώ δε μάλλον για την τοπική μας κοινωνία που έχει ομολογουμένως μια δυνατή αγορά, για την Περιφέρεια του Πειραιά, που άντεξε στο σύνολό της τα δύσκολα χρονιά της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, λύγισε όμως αναπόφευκτα στον covid 19.

Γιώργος Δημόπουλος Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού : « Με έργα αλλάζουμε την πόλη»

Πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε, αφού  o νόμος επιβάλλει  και πολύ σωστά, τα πάντα κλειστά.

Προσπαθήσαμε και την πρώτη φορά και τώρα , να σταθούμε στο πλευρό των επαγγελματιών. Με κάθε τρόπο. Μειώσαμε δημοτικά τέλη, απαλλάξαμε επαγγελματίες από χρέη… Κάνουμε πραγματικά ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μπορέσουν κάποια στιγμή να σταθούν αυτοί οι άνθρωποι στα πόδια τους και η ζωή τους  να μπει πάλι σε μια φυσιολογική ροή. Έχουμε πάντα δε στο μυαλό μας πως πίσω από τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες της πόλης, υπάρχουν οικογένειες, με παππούδες και παιδιά που στηρίζονται σε αυτούς.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως ένα κομμάτι της πόλης που σφύζει από ζωή και κίνηση, η Πλατεία Ελευθερίας, μετά από 8 χρόνια αναμονής για το ΜΕΤΡΟ, απέκτησε ξανά ζωή το καλοκαίρι που μας πέρασε αλλά τα πρώτα Χριστούγεννα που όλοι είχαμε προγραμματίσει  γιορτινές βραδιές στην πόλη μας , τα μαγαζιά εστίασης θα είναι κλειστά! 

Ερ. Ποιος είναι ο επόμενος σχεδιασμός έργων ;

Απ. Το δεύτερο lock down η αλήθεια είναι πως βρίσκει τη διοίκηση του Κορυδαλλού  σε πυρετώδεις προετοιμασίες για μια σειρά από έργα και δραστηριότητες που θα αλλάξουν άρδην την πόλη μας. Μια σειρά από έργα ουσίας. Για κάποια περιμέναμε χρονιά, δεκαετίες ολόκληρες για να πραγματοποιηθούν. Ξέρετε όμως πως όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός γελάει…

Έτσι.  αυτή τη στιγμή προχωράμε αργά, αλλά σταθερά  για να μετατρέψουμε τα 115 στρέμματα των λατομείων σε έναν αθλητικό Παράδεισο, ξεκινώντας με την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου, ενώ στον χώρο που μας παραχωρήθηκε από την απομάκρυνση των Γυναικείων Φυλακών θα δημιουργηθεί ένα πάρκο σύγχρονων προδιαγραφών. Επίσης, ολοκληρώνουμε  την πλήρη ανακαίνιση των παιδικών χαρών του Κορυδαλλού, για να είναι ασφαλής η χαρά των παιδιών μας. Ταυτόχρονα, προχωράμε ένα κολοσσιαίο έργο αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων,  μιας και η φύση έχει αγριέψει πολύ τα τελευταία χρόνια. Τέλος, έχουμε σε εξέλιξη  έναν τεράστιο στρατηγικό σχεδιασμό μετά και από την απομάκρυνση του συνόλου των Φυλακών στον Ασπρόπυργο, για σχολεία, αναπλάσεις πλατειών και δρόμων, νέο στόλο απορριμματοφόρων αλλά και δωρεάν δημοτική συγκοινωνία.

Ερ. Ποιο είναι το μήνυμα σας για τις γιορτές και τη νέα χρονιά;

Απ. Νομίζω πως αυτή τη χρονιά οι ευχές θα είναι λίγο πολύ προβλέψιμες… θέλουμε να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης. Να γυρίσουμε στις ζωές μας και νομίζω πως η πολυτιμότερη ευχή πλέον είναι το 2021 να μας βρει όλους εδώ! 

 

EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΘΙΩΤΗΣ
Email: geobat3@gmail.com
Ο Γιώργος Βαθιώτης είναι Έλληνας δημοσιογράφος. Απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Μετεωρολογία και σπουδές πάνω στα Μέσα Ενημέρωσης και την Επικοινωνία. Αγαπημένες γλώσσες ελληνικά και γαλλικά.
Από το 2002 έχει ενταχθεί στο πολιτικό και το αυτοδιοικητικό ρεπορτάζ. Αρθρογραφεί επί σειρά ετών σε πολλές ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, περιοδικά και στον ηλεκτρονικό τύπο. Για πολλά χρόνια υπήρξε σχολιαστής σε εκπομπές πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου.  Τα τελευταία 6 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει την γνωστή κοινωνικοπολιτική τηλεοπτική εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» με εκλεκτούς καλεσμένους της επικαιρότητας συνεργαζόμενος με πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση για τους ΕΛΕ editors μόνο στην Ελεύθερη Ενημέρωση

Γιώργος Δημόπουλος Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού : « Με έργα αλλάζουμε την πόλη»
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GOOGLE NEWS

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2020 Elenews.gr. Created by WhiteMaskMedia

To Top