Breaking news:
Πέτρος Φιλίππου - Δήμαρχος Σαρωνικού
Αυτοδιοίκηση

Πέτρος Φιλίππου Δήμαρχος Σαρωνικού: «Έχουμε την εμπειρία να στηρίξουμε τους δημότες μας και στο νέο lockdown»

Για την πανδημία, την στήριξη των δημοτών στο νέο lockdown, τα μέτρα, το μεγάλο ζήτημα των ανεμογεννητριών αλλά και για το Δίκτυο Δημάρχων μιλά στον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου. Ας δούμε τι είπαν:

 

Ερ. Από πλευράς Δήμου πώς αντιμετωπίζετε αυτό το νέο lockdown;

Π.Φ: Έχουμε ήδη από το πρώτο lockdown μια μεγάλη εμπειρία ώστε να στηρίξουμε τους δημότες μας και τον εμπορικό κόσμο του Δήμου μας, γρήγορα και αποτελεσματικά, στο βαθμό τουλάχιστον που μας αναλογεί. Ενισχύσαμε με ανθρώπινο δυναμικό όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου και ιδιαίτερα την υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι», επεκτείναμε τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες και καταγράψαμε τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους ώστε να μπορούμε να τους εξυπηρετούμε σε ζωτικές τους ανάγκες όπως η αγορά και παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, επείγουσες συναλλαγές με το δημόσιο κ.λπ. Ταυτόχρονα ήδη εφαρμόζουμε μια δέσμη μέτρων για τον εμπορικό κόσμο με απαλλαγή ανταποδοτικών τελών, τελών κατάληψης δημοσίων χώρων, τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων, με άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης χρεών προς το Δήμο για τους επαγγελματίες που έχει διακοπεί η δραστηριότητά τους.

 

Πέτρος Φιλίππου - Δήμαρχος Σαρωνικού

 

Ερ. Στο μεγάλο ζήτημα των ανεμογεννητριών, πέραν του Δήμου Σαρωνικού έχετε δραστηριοποιηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο με τη δημιουργία του Δικτύου Δημάρχων. Σε ποια φάση βρίσκετε η πρωτοβουλία σας;

Π.Φ: Πράγματι από το καλοκαίρι ήρθα σε επαφή με όλους τους δημάρχους που γνωρίζω ότι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στους Δήμου τους – μιλάμε για περίπου 25 Δήμους πανελλαδικά- και συγκροτήσαμε το δίκτυο των Δημάρχων, με στόχο την ανταλλαγή ενημέρωσης, το συντονισμό της δράσης μας και την ενδυνάμωση της φωνής μας και της απήχησής μας. Σήμερα πραγματοποιήσαμε την δεύτερη τηλεδιάσκεψη όπου αποφασίσαμε αφενός να συναντηθούμε με το αρμόδιο υπουργό και να του εκθέσουμε τις θέσεις και τις τεκμηριώσεις μας, αφετέρου να προχωρήσουμε – παρά τη δυσκολία της εποχής- μέσω διαδικτύου σε συνέντευξη τύπου και σε δράσεις που δημοσιοποιούν τις θέσεις μας και πολλαπλασιάζουν την φωνή μας.  Αυτό το άναρχο, ασύντακτο και υπερμέγεθες εγχείρημα, που επιχειρείται με τον ίδιο τρόπο σε όλη την Ελλάδα, πρέπει και μπορούμε να το ανατρέψουμε. Έχουμε φωνή, έχουμε σχέδιο, έχουμε θέση και για τα ταυτοτικά χαρακτηριστικά των δήμων μας αλλά και για χρήση φιλικών μορφών ενέργειας, που ταυτόχρονα όμως δεν θα καταστρέφουν τους τόπους μας.

 

EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΘΙΩΤΗΣ
Email: geobat3@gmail.com

 

Γιώργος Βαθιώτης

Ο Γιώργος Βαθιώτης είναι Έλληνας δημοσιογράφος. Απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Μετεωρολογία και σπουδές πάνω στα Μέσα Ενημέρωσης και την Επικοινωνία. Αγαπημένες γλώσσες ελληνικά και γαλλικά.
Από το 2002 έχει ενταχθεί στο πολιτικό και το αυτοδιοικητικό ρεπορτάζ. Αρθρογραφεί επί σειρά ετών σε πολλές ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, περιοδικά και στον ηλεκτρονικό τύπο. Για πολλά χρόνια υπήρξε σχολιαστής σε εκπομπές πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου.  Τα τελευταία 6 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει την γνωστή κοινωνικοπολιτική τηλεοπτική εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» με εκλεκτούς καλεσμένους της επικαιρότητας συνεργαζόμενος με πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Περισσότερη ενημέρωση για τους ΕΛΕ editors στο elenews.gr

Πέτρος Φιλίππου Δήμαρχος Σαρωνικού: «Έχουμε την εμπειρία να στηρίξουμε τους δημότες μας και στο νέο lockdown»
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GOOGLE NEWS

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2020 Elenews.gr. Created by WhiteMaskMedia

To Top