Breaking news:
Δήμαρχος Σαμοθράκης
Αυτοδιοίκηση

Νίκος Γαλατούμος – Δήμαρχος Σαμοθράκης : «Βαρύτητα στις υποδομές του νησιού»

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος συζητά με τον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη για τις προτεραιότητες, τα έργα υποδομής και τις ενέργειες για την τουριστική ανάπτυξη της Σαμοθράκης. Ας δούμε τι είπαν:

 

Ερ. Ποια έργα υποδομής είναι σε προτεραιότητα το επόμενο διάστημα ;

Ν.Γ: Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη βελτίωση των υποδομών του νησιού, εκμεταλλευόμαστε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα μέσα, προκειμένου να προχωρήσουμε σε σειρά παρεμβάσεων ζωτικής σημασίας. Ξεκινώντας από τις λιμενικές υποδομές, δρομολογήσαμε έργα συντήρησης του λιμένα της Καμαριώτισσας, στη δυτική έξοδο και στον βόρειο ακρόμωλο, ενώ μέσα στο 2020 πραγματοποιήθηκαν εργασίες εκβάθυνσης, τόσο στην Καμαριώτισσα, όσο και στον λιμένα των Θερμών. Στον τομέα της υγείας, προχωρούμε στη δημοπράτηση του έργου της αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας στη Χώρα. Ταυτόχρονα, υλοποιούμε σειρά μελετών, που αφορούν έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, με κύριο στόχο την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο σύνολο των οικισμών του νησιού και την οριστική επίλυση του προβλήματος των λυμάτων. Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε την προγραμματική σύμβαση, που υπεγράφη στις 28/09/2020 μεταξύ του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ, της εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε και του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 4.960.000 ευρώ, με αντικείμενο τη μελέτη και την κατασκευή έργων για το οδικό δίκτυο, τη εκπόνηση master plan αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, όπως επίσης τη μελέτη και αποκατάσταση καταστραφέντων κτιρίων, λόγω των πλημμυρών στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2017.

 

Ερ. Τι ενέργειες κάνετε για την τουριστική ανάπτυξη της Σαμοθράκης ;

Ν.Γ: Η Σαμοθράκη είναι ένα νησί ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και φημίζεται για το άγριο τοπίο της, τους καταρράκτες της και τις πεντακάθαρες παραλίες της. Είναι ο κατεξοχήν προορισμός εναλλακτικού τουρισμού, προσφέροντας στους επισκέπτες ανεπανάληπτες εμπειρίες. Στο πλαίσιο αυτό, το προηγούμενο διάστημα επισκέφθηκα την Κάλυμνο με τον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Κόνσολα, τον βουλευτή Έβρου, κ. Δημοσχάκη και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, κ. Γλήνια και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καλύμνου, κ. Διακομιχάλη αποφασίστηκε η αδελφοποίηση των δύο Δήμων και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, με σκοπό την προώθηση του αναρριχητικού τουρισμού. Επιπλέον, προχωρούμε στην αδειοδότηση και περαιτέρω αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών στα Θερμά, ενώ κύριο μέλημά μας είναι ο επανασχεδιασμός της λειτουργίας του κάμπινγκ φυσικής διαβίωσης στην Πλατιά. Δεν πρέπει, τέλος, να ξεχνάμε ότι η Σαμοθράκη θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης θρησκευτικού τουρισμού. Κύριος στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.

 

EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΘΙΩΤΗΣ
Email: geobat3@gmail.com

 

Γιώργος Βαθιώτης

Ο Γιώργος Βαθιώτης είναι Έλληνας δημοσιογράφος. Απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Μετεωρολογία και σπουδές πάνω στα Μέσα Ενημέρωσης και την Επικοινωνία. Αγαπημένες γλώσσες ελληνικά και γαλλικά.
Από το 2002 έχει ενταχθεί στο πολιτικό και το αυτοδιοικητικό ρεπορτάζ. Αρθρογραφεί επί σειρά ετών σε πολλές ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, περιοδικά και στον ηλεκτρονικό τύπο. Για πολλά χρόνια υπήρξε σχολιαστής σε εκπομπές πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου.  Τα τελευταία 6 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει την γνωστή κοινωνικοπολιτική τηλεοπτική εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» με εκλεκτούς καλεσμένους της επικαιρότητας συνεργαζόμενος με πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

 

Περισσότερη ενημέρωση για τους ΕΛΕ editors στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Νίκος Γαλατούμος – Δήμαρχος Σαμοθράκης : «Βαρύτητα στις υποδομές του νησιού»
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GOOGLE NEWS

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2020 Elenews.gr. Created by WhiteMaskMedia

To Top