Breaking news:
Δήμαρχος Διδυμοτείχου
Αυτοδιοίκηση

Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου – Δήμαρχος Διδυμοτείχου : «Αντιμέτωποι με τρία μέτωπα κρίσεων»

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου μιλά για τα τρία μέτωπα κρίσης, την πανδημία Covid-19, την συνοριακή κρίση αλλά και το μεγάλο ζήτημα της Νοσηλευτικής Σχολής στον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη. Ας δούμε τι είπαν:

 

Ερ. Πως βίωσε το Διδυμότειχο την κρίση της πανδημίας ;

Ρ.Χ: Η πανδημία υπήρξε μια μεγάλη πρόκληση για όλη την τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας, βάζοντας σε δοκιμασία τους μηχανισμούς και το σύστημα στο σύνολό του.

Ο Δήμος Διδυμοτείχου όπως και όλοι οι Δήμοι, είχε να αντιμετωπίσει εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις. Έπρεπε να συνεχίσουν απρόσκοπτα οι υπηρεσίες του Δήμου, το προσωπικό να εργάζεται με ασφάλεια, να ενισχυθεί η εξυπηρέτηση των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων στον διευρυμένο Δήμο δίχως να έχει μεταβληθεί αριθμητικά το προσωπικό και άλλες διοικητικές και λειτουργικές προκλήσεις. Για τα οικονομικά δεν αναφέρομαι καθώς για ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου,  οι έκτακτες δαπάνες είναι διαδικαστικά και λειτουργικά ένας εφιάλτης.

Θα μπορούσα να αναφερθώ σε αρκετά ζητήματα τα οποία πιστεύω θα αποτελούσαν τα τυπικά ζητήματα κάθε Δήμου. Ωστόσο πιστεύω ότι αυτά που μπορούν να δώσουν μια σαφή εικόνα είναι δύο χαρακτηριστικά. Πρωτίστως η πλειοψηφία των δημοτών ανήκει σε ομάδες υψηλού κινδύνου, έχοντας υψηλή ποσόστωση γηρασμένου πληθυσμού και δευτερευούσης το Διδυμότειχο είχε τρία ανοιχτά μέτωπα να αντιμετωπίσει. Μια υγειονομική, μια αμυντική και μια πολιτική κρίση ταυτόχρονα.

 

Δήμαρχος Διδυμοτείχου

Ερ. Αναφέρεστε σε υγειονομική, αμυντική και πολιτική κρίση. Θα θέλατε να επεκταθείτε στην σύνδεση των δύο τελευταίων με την πανδημία ;

Ρ.Χ: Ένας παράγοντας διαφοροποίησης των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης για το Διδυμότειχο υπήρξε η κλιμάκωση της Ελληνοτουρκικής κρίσης στα σύνορα του Έβρου, καθώς εκατοντάδες στελέχη της αστυνομίας και άντρες των ενόπλων δυνάμεων καθημερινά βρέθηκαν και βρίσκονται ακόμη και σήμερα εκτεθειμένοι σε υγειονομικό κίνδυνο. Οι ορδές μεταναστών πέρα από την ανησυχία για την ασφάλεια των κατοίκων, αποτελούν ακόμη και σήμερα υγειονομική βόμβα.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω έπρεπε να διαχειριστούμε και μια τρίτη κατάσταση, το επίπονο ζήτημα της λειτουργίας της Νοσηλευτικής σχολής. Πέρα από των προκλήσεων στη λειτουργία της σχολής, ήρθαμε αντιμέτωποι με την πρόθεση απομάκρυνσης της από το Διδυμότειχο. Πολιτική χαρακτηρίζεται καθώς με πολιτική απόφαση δημιουργήθηκε και η πολιτική απόφαση θα μπορούσε να προσφέρει τη λύση.

Από τις δύο κρίσεις η τρίτη μας πόνεσε περισσότερο. Ο ιός και η συνοριακή κρίση είχαν εχθρό να αντιμετωπίσουμε, το ζήτημα της νοσηλευτικής ήταν φίλια πυρά.

EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΘΙΩΤΗΣ
Email: geobat3@gmail.com

 

Γιώργος Βαθιώτης

Ο Γιώργος Βαθιώτης είναι Έλληνας δημοσιογράφος. Απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Μετεωρολογία και σπουδές πάνω στα Μέσα Ενημέρωσης και την Επικοινωνία. Αγαπημένες γλώσσες ελληνικά και γαλλικά.
Από το 2002 έχει ενταχθεί στο πολιτικό και το αυτοδιοικητικό ρεπορτάζ. Αρθρογραφεί επί σειρά ετών σε πολλές ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, περιοδικά και στον ηλεκτρονικό τύπο. Για πολλά χρόνια υπήρξε σχολιαστής σε εκπομπές πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου.  Τα τελευταία 6 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει την γνωστή κοινωνικοπολιτική τηλεοπτική εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» με εκλεκτούς καλεσμένους της επικαιρότητας συνεργαζόμενος με πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Περισσότερη ενημέρωση για τους ΕΛΕ editors στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου – Δήμαρχος Διδυμοτείχου : «Αντιμέτωποι με τρία μέτωπα κρίσεων»
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GOOGLE NEWS

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2020 Elenews.gr. Created by WhiteMaskMedia

To Top