Breaking news:
Μαρία Ανδρούτσου – Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου
Αυτοδιοίκηση

Μαρία Ανδρούτσου – Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου : «Προχωράμε σε ενέργειες ελάφρυνσης όσων πλήττονται»

Για τον προϋπολογισμό, τα Τεχνικά Προγράμματα, τις δράσεις και ενέργειες εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης μιλά η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Γιώργου Βαθιώτη.

 Ας δούμε τι είπαν:

 

Ερ. Ποια τα μέτρα που έχετε λάβει ως Δήμος για την προστασία της τοπικής οικονομίας;

Απ. Με στόχο την υποστήριξη των επιχειρηματιών της πόλης μας, κυρίως των μικρών, που έχουν πληγεί τόσο πολύ λόγω της πανδημίας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε διάφορες ενέργειες ελάφρυνσης. Ενδεικτικά να αναφέρω, την απαλλαγή  Δημοτικών Τελών για 2 έτη για τους νέους  επιχειρηματίες  (ατομικές, Ο.Ε. και Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις),  τη δημιουργία ειδικού συντελεστή για την άσκηση πάσης φύσης οικονομικής δραστηριότητας σε επαγγελματικούς χώρους μικρότερους των 150 τ.μ. Έτσι ο συντελεστής διαμορφώνεται στο 2,33€ ανά τ.μ. (ο χαμηλότερος από όλους τους Δήμους της Αττικής), υπάρχει δηλαδή μια ποσοστιαία μείωση της τάξης του 15%. Επίσης, αυξήθηκε το διάστημα, πλήρους απαλλαγής Δημοτικών Τελών για τις πληγείσες επιχειρήσεις λόγω Covid, από 4 σε 6 μήνες.

Και διάφορα άλλα μέτρα που ελπίζουμε να βοηθήσουν έστω και λίγο τους τοπικούς επαγγελματίες του Δήμου μας να ανταπεξέλθουν σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση που δεν είναι μόνο υγειονομική, αλλά ταυτόχρονα οικονομική και κοινωνική.

 

Μαρία Ανδρούτσου – Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου

 

Ερ. Αυτόν τον καιρό κλείνουν οι προϋπολογισμοί των Δήμων και συντάσσονται τα Τεχνικά Προγράμματα για την ερχόμενη χρονιά. Ποιες οι δυσκολίες φέτος με την πανδημία; Τι γίνεται στο Δήμο σας;

Απ. Σίγουρα όλοι οι Δήμοι χρειάζονται άμεση οικονομική στήριξη από το Κράτος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, καθώς ένα μεγάλος μέρος υποχρεώσεων και αρμοδιοτήτων έχουν περάσει στους Δήμους. Από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας, έχουν εγκριθεί και δοθεί δυο δόσεις χρηματοδοτήσεων προς τους Δήμους. Γεγονός που πρέπει όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά κυρίως να διασφαλιστεί πως αυτές οι διαδικασίες γίνονται με δίκαιο και διαφανή τρόπο.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή με τη σύνταξη του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος, διοργανώνουμε δημόσιες λαϊκές διαβουλεύσεις, βγαίνουμε στις γειτονιές και συζητάμε με τους πολίτες. Όχι μόνο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γειτονιά τους, αλλά και για τα νέα έργα που σχεδιάζουμε, ζητάμε τη γνώμη τους, λαμβάνουμε υπόψη μας τις απόψεις τους και βάζοντας τις βάσεις για ειλικρινή διάλογο και διαφάνεια στις διαδικασίες.

Φέτος, με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας δυστυχώς δεν μπορέσαμε να διαβουλευτούμε δια ζώσης με τους πολίτες. Έχουμε όμως ενεργοποιήσει άλλα ψηφιακά εργαλεία, όπως την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διαβουλεύσεων του Δήμου, όπου συγκεντρώνουμε τις προτάσεις των πολιτών ως ατόμων, αλλά και ως εκπροσώπων ενώσεων και φορέων.

Σε λίγο καιρό θα αναρτηθεί ο προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα οπότε θα έχουν όλες και όλοι τη δυνατότητα να κάνουν σχόλια, να καταθέσουν απόψεις, προτάσεις και ενστάσεις.

EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΘΙΩΤΗΣ
Email: geobat3@gmail.com

 

Γιώργος Βαθιώτης

Ο Γιώργος Βαθιώτης είναι Έλληνας δημοσιογράφος. Απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Μετεωρολογία και σπουδές πάνω στα Μέσα Ενημέρωσης και την Επικοινωνία. Αγαπημένες γλώσσες ελληνικά και γαλλικά.
Από το 2002 έχει ενταχθεί στο πολιτικό και το αυτοδιοικητικό ρεπορτάζ. Αρθρογραφεί επί σειρά ετών σε πολλές ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, περιοδικά και στον ηλεκτρονικό τύπο. Για πολλά χρόνια υπήρξε σχολιαστής σε εκπομπές πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου.  Τα τελευταία 6 χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει την γνωστή κοινωνικοπολιτική τηλεοπτική εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» με εκλεκτούς καλεσμένους της επικαιρότητας συνεργαζόμενος με πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Περισσότερη ενημέρωση για τους ΕΛΕ editors στο elenews.gr

Μαρία Ανδρούτσου – Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου : «Προχωράμε σε ενέργειες ελάφρυνσης όσων πλήττονται»
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GOOGLE NEWS

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2020 Elenews.gr. Created by WhiteMaskMedia

To Top