Αντρέας Παναγιώτου: To φτωχό παιδί που σήμερα έχει 33 ξενοδοχεία
Business News

Αντρέας Παναγιώτου: To φτωχό παιδί που σήμερα έχει 33 ξενοδοχεία

Ο Αντρέας Παναγιώτου είναι ο Έλληνας με τα 33 ξενοδοχεία που αποδεικνύει πως η επιτυχία αποτελεί συνώνυμο της θέλησης. Γιος φτωχών μεταναστών από την Κύπρο επιθυμούσε από μικρός να ξεχωρίσει. Χαρακτηριστική της εξέλιξης του είναι μια ιστορία από τα παιδικά του χρόνια.

 

Αντρέας Παναγιώτου: To φτωχό παιδί που σήμερα έχει 33 ξενοδοχεία

 

Ένα απόγευμα, λοιπόν, του 1974 o οκτάχρονος τότε Αντρέας βρισκόταν έξω από ένα μαγαζί σε μια φτωχή γειτονιά του Λονδίνου και απολάμβανε το παγωτό του. Μπροστά του σταμάτησε τότε μια πολυτελής Rolls-Royce. Ένας κομψός κύριος κατέβηκε από το ακριβό αμάξι και του ζήτησε να το προσέχει μέχρι να επιστρέψει από τις δουλειές του, δίνοντας του ένα κέρμα. Όταν κατά την επιστροφή ο κύριος τον ρώτησε αν του αρέσει το αμάξι, ο Αντρέας απάντησε με αυτοπεποίθηση: «Εγώ θα το πάρω σε μαύρο χρώμα».

Μια ιστορία επιτυχίας

 

Ο πιτσιρικάς αυτός μεγάλωσε και εξελίχθηκε στον βασιλιά του real estate στη βρετανική πρωτεύουσα και το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας του σε ακίνητα εκτιμάται πως ανέρχεται στο 1 δισ. αγγλικές λίρες. Μάλιστα, μέχρι τις αρχές του 2007 ο Ανδρέας Παναγιώτου, είχε καταφέρει να πουλήσει το σύνολο σχεδόν των ακινήτων του -7.000 κατοικίες ή διαμερίσματα. Η παραπάνω κίνηση αποδείχθηκε σοφή, αφού λίγους μήνες μετά η  οικονομική κρίση οδήγησε στην κατάρρευση της αγοράς του real estate στη Βρετανία.

Ο Αντρέα Παναγιώτου δεν έχει πίσω του αξιόλογες σπουδές σε κολέγιο ή πανεπιστήμιο, ωστόσο έστησε μια αυτοκρατορία με τη σκληρή δουλειά και την πίστη στο όραμά του. Σήμερα, διαθέτει 33 ξενοδοχεία σε διάφορα μέρη της Ευρώπης και έβγαλε το brand του Waldorf Astoria εκτός Νέας Υόρκης. Ανάμεσα στα φιλόδοξα projects του ξεχωρίζει και η έπαυλη Heath Hall, στη λεωφόρο Bishops, έναν δρόμο που κατοικείται μεγιστάνες, κυρίως από τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία. Η αγορά της του στοίχισε 5 εκατ. λίρες το 2006 και τα επόμενα έξι χρόνια την επισκεύασε από την αρχή, με κόστος 40 εκατ. λίρες.

Ο στόχος για μια καλύτερη ζωή

 

Ο ίδιος επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Έβλεπα τους γονείς μου πόσο σκληρά δούλευαν και πόσο κουράζονταν στο καθαριστήριο που είχαν και ήθελα να κάνω κάτι καλύτερο. Δεν ήμουν καλός μαθητής στο σχολείο γιατί διαπίστωσα ότι έχανα τον καιρό μου, ενώ είχα και μια δυσκολία στο να γράφω. Για να μη λέμε πολλά, είχα δυσλεξία, όπως είχαν και οι Χένρι Φορντ, Ρίτσαρντ Μπράνσον, Νέλσον Ροκφέλερ και Γουίλιαμ Χιούλετ, άνθρωποι που έγραψαν ιστορία στο επιχειρείν».

Περισσότερη ενημέρωση για business στο elenews.gr

Αντρέας Παναγιώτου: To φτωχό παιδί που σήμερα έχει 33 ξενοδοχεία
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GOOGLE NEWS

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2020 Elenews.gr. Created by WhiteMaskMedia

To Top